Fondacija „Plan B“ za pomoć muzičarima u doba pandemije

Učestvuju: Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh), Dragi Jelić (YU grupa), Dado Topić, Vlatko Stefanovski, Dejan Cukić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale (Kerber)

0
Reklama  Učestvuju: Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh), Dragi Jelić (YU grupa), Dado Topić, Vlatko Stefanovski, Dejan Cukić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale (Kerber)BEOGRAD, 1.septembra (Tanjug) – Osnovana je Fondacija „Plan B“ pod sloganom „Zajedno“ u cilju pomoći muzičarima iz Srbije i regiona bivše Jugoslavije koji su se sticajem okolnosti našli u veoma teškim životnim situacijama, za vreme pandemije virusa Kovid-19, saopštila je direkcija Fondacije.


 Idejni pokretač i osnivač Fondacije je rok gitarista i kompozitor Zoran Konević, koji živi i radi u Kanadi, a okupio je veliki broj značajnih muzičara sa ovih prostora.

Uz pomoć grupe prijatelja, afirmisanih muzičar, Konević je pokrenuo ideju o Fondaciji pre više od godinu dana.


 Kako najavljuje, osnivanje i rad Fondacije će pratiti izlazak singlova, a zatim albuma “Plan B” u saradnji sa diskografskom kućom „Jugoton/Croatia Records“.


  Na tom jedinstvenom albumu će učestvovati značajna imena regiona: Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh), Dragi Jelić (YU grupa), Dado Topić, Vlatko Stefanovski, Dejan Cukić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale (Kerber), Maya Sar, Tamara Todevska, Vojislav Aralica, Zoran Konević, Dragan Jovanović Krle, Predrag Bata Jakovljević, kao i pokojni Dragoljub Đuričić (1953-2021), i mnogi drugi.  

Veliki i ozbiljni humanitarni projekti zahtevaju viziju, finansijska sredstva, disciplinu, odricanje, strpljenje, fokus i timski rad. Moja vizija da formiram Plan B Fondaciju i okupim prijatelje oko sebe, sa namerom da dugoročno pomažemo profesionalnim muzičarima se nikada ne bi ostvarila bez želje, ljubavi i zajedničkog rada“, istakao je Konević.

Kako napominju muzičari iz Fondacije „Plan B“, decenijama unazad na našim prostorima se nije u ovako velikom broju okupilo toliko značajnih muzičara, a ka jednom zajedničkom, humanom cilju.

Delili su trenutke radosti, slavlja i intimnih momenata uz mnoge, svima poznate pesme koje su stvarali, odsvirali i otpevali muzičari koji su obožavani generacijama.


„Često zaboravimo da su i oni samo ljudi i sada je naš trenutak da pomognemo onima kojima je to stvarno potrebno“, kažu umetnici.

 Slavni muzičari u video poruci ističu da su složni u jednom – da pomognu kolegama kojima je pomoć zaista neophodna.


  “Ujedinili smo se oko ideje da pomognemo muzičarima koji su svojim pesmama dotakli naše živote, a sada se nalaze u teškim životnim situacijama. Ovom Fondacijom želimo da se odužimo svima koji su naše trenutke svojom muzikom učinili još lepšim i srećnijim. Od samog početka su nam se pridružili mnogi, a iskreno se nadamo da će ih biti još mnogo više. Ovo je jedan divan početak. Pridruži se, zajedno možemo mnogo više”,

poručuju u video poruci – Dragi Jelić, Dado Topić, Zvonimir Đukić, Dejan Cukić, Alen Islamović, Goran Šepa, Maya Sar i Tamara Todevska.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here