Filmski i TV festival „GRAFEST“ od 7. do 9. decembra u Domu kulture Gračanica

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion - EFP) u svom 24. izdanju...

Objavljena lista nominacija za nagradu Gremi

Ceremonija 63. dodele nagrada Gremi emituje se u nedelju, 31. januara, ali već su dostupne nominacije. Komičar Trevor Noa vodiće...

Koncert Queen Real Tribute ipak odložen

Koncert Queen real tribute benda koji je bio zakazan za 14. decembar u Kombank Dvorani u Beogradu, odlaže se zbog veoma nepovoljne epidemiološke...

Konkurs za stvaraoce otvoren do 20. novembra

Deveti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „GRAFEST“ održaće se od 7. do 9. decembra Domu kulture „Gračanica“, najavili su organizatori. 


    Direkcija ovim putem poziva televizijske i samostalne produkcije i nezavisne autore sa Kosova i Metohije da prijave svoje dokumentarne filmove i srodne forme TV rukopisa (reportaže, emisije, priloge) proizvedene posle 1. januara 2016. godine većim delom upravo na Kosovu. 

 Rok za prijavlјivanje je 20. novembar, a popunjene i potpisane prijave autori mogu poslati na email Doma kulture domkulturegracanica@gmail.com.  


    Ne postoji ograničenje u trajanju, ali broj prijavlјenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset.
   Organizzacija podseća da GRAFEST prikazuje samo dokumentarne forme, i da zato zabavno-muzički, sportski i igrani sadržaji ne mogu biti uzeti u razmatranje. 

 Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo u kojem se prikazuje nekoliko pažlјivo odabranih naslova moderne dokumentaristike, po izboru selektora, i za taj segment ostvarenja ne ide prijava konkursa. 


  Međutim, ističu iz festivala, iako se ti filmovi ne prijavlјuju putem konkursa, ukoliko autori imaju dokumentarni film koji je sniman ili se bavi temom Kosova i Metohije, mogu poslati link na email, i onda bi selektor te naslove uzeo u razmatranje za revijalni program. 

  Kandidati osim putem emaila, mogu popunjenu prijavu odštampati, svojeručno potpisati i poslati je skeniranu mejlom, poštom ili lično u Dom kulture Gračanica.


  Poželјno je da se radovi postave onlajn i pošalјu kao link za gledanje ili preuzimanje, a radove je moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u na adresu DK Gračanica. 

 Radovi za takmičarski program se prijavlјuju samo putem konkursa, a selektor odabira one koji će biti prikazani, i najbolјima po oceni žirija, biće dodelјene  plakete i novčane nagrade na kraju festivala. 

   Kako festival traje samo tri dana, termini projekcija su ograničeni i nije moguće prikazati sve radove pristigle na konkurs.
   Zbog toga se prilikom konačnog odabira mora uzeti u obzir i njihovo trajanje, ali i  raznovrsni stilovi, zanimljive teme i produkcija.  

  U pravilniku stoji i da se vlasnik autorskih prava filma koji je prošao selekciju festivala obavezuje da će bez novčane naknade dozvoliti prikazivanje filma na festivalu, kao i da će dopustiti korišćenje materijala iz svog filma za potrebe promocije festivala u medijima, i to ne više od 10% trajanja u slučaju kratkih, tj. 3 minuta u slučaju dugometražnih filmova, nekoliko frejmova po izboru umetničkog tima festivala. 

  Vlasnik autorskih prava takođe po tom pravilniku trebalo bi da se slaže da “GRAFEST” zadrži poslate DVD- jeve/fajlove za svoju arhivu, koje će po potrebi koristiti za nekomercijalne projekcije i u svrhu promocije festivala. 

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Muzički festival “Zvezdarijada” za decu i takmičenje “Prvi glas Zvezdare” tokom decembra samo onlajn

Mladima veoma nedostaje druženje i komunikacija uživoFestival kulture mladih “Zvezdarijada” i takmičenje "Prvi glas Zvezdare" biće održan tokom decembra...

Premijera baleta “Krcko Oraščić” u nedelju 6. decembra u Cineplexx Ušće i u Nišu

Na repertoaru lanca Cineplexx i dalje bogata ponuda filmskih hitovaSamo jedna premijera će biti predstojećeg vikenda (5. i 6.12.) na velikom platnu u Srbiji,...

Svetski: Irina Karamarković

Druga epizoda dokumentarne TV serije „Svetski“ vodi nas u Grac kod doktorke Irine Karamarković, slobodne umetnice, pevačice i naučnice, i premijerno je na programu...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!