Film “Lihvar” mladog reditelja Nemanje Ćeranića u bioskopima od 20. maja

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Niška publika moći će da ga vidi premijeru 19. maja, dok je u Kragujevcu zakazana za 20. maj, kada film i zvanično počinje sa prikazivanjem u bioskopima širom Srbije i regiona.    

Reditelj Nemanja Ćeranić i producent  Aljoša Ćeranić snimili su film u Inđiji,  u gradu u kojem su rođeni i odrasli. “Želeo sam da snimim priču koja se dešava u mom gradu. Takođe, produkciono smo imali benefite da ceo film radimo u Inđiji, jer nam je cela infrastruktura grada bila na raspolaganju, a bez toga ne bismo ni uspeli da snimimo film u tako kratkom roku. Glavnog junaka Mundira tumači naturščik. Dušan Petkovic i ja ne sarađujemo prvi put na filmu, on je igrao u mojim kratkim filmovima i u nezavršenom filmu “Volja Sinovljeva”. Upoznali smo se pre 15-ak godina, Dušan je bio moj kondicioni trener u košarkaskom klubu. Njegova pojava, fotogenija i habitus je doprineo da film ima još veću autentičnost. Film  je snimljen za 14 dana, a pronađena su neka zanimljiva rešenja koja mogu na vešt način da se realizuju, što estetski, što dramaturški”, kaže reditelj.

Ova krimi drama  upoznaje nas sa lokalnim zelenašem,  bivšim bokserom koji se uvek drži svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikome nije dužan. Pratimo jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji, kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do ostvarenja sna.

U glavnim ulogama pojavljuju se: Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Branko Vidaković, Milica Grujičić, Miloš Milaković, Mladen Andrejević, Ivan Đorđević, Aleksandar Đurica, Tatjana Vančelovski…

Scenario potpisuje Strahinja MadžarevićfotografijuDušan Grubin, a muziku Dalibor Vrzić.  

Distributer filma je kuća Art Vista koja je sa zadovoljstvom podržala ovaj projekat jer je prepoznala veliki potencijal mlade autorske ekipe i umetničku vrednost ovog ostvarenja.

Link za tizer trejler: 

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket