Film “Kelti” najbolji na 50. Međunarodnom festivalu „Molodist“ u Kijevu

Novi film kreće da osvaja svet pozitivnim utiscima i pohvalama

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Novi film kreće da osvaja svet pozitivnim utiscima i pohvalama


Domaći film „Kelti“ Milice Tomović proglašen je za najbolji dugometražni igrani film na jubilarnom 50. Međunarodnom filmskom festivalu „Molodist“ u Kijevu, saopštila je Ambasada Ukrajine u Beogradu.

 
“Kelti” su svetsku premijeru imali na digitalnom izdanju Berlinskog filmskog festivala (Berlinale 2021) u februaru i dobili izuzetno pozitivne kritike, a premijera u Srbiji se tek očekuje, do kraja godine, prema planu će prvo biti prikazan po letnjim festivalima.   

 Nagradu Gran pri osvojio je holandski film „Postajući Mona“ Sabine Ljube Baker i Nilsa van Kuvordena, dok je u kategoriji međunarodnog dugometražnog filma pobedio film „Kelti“ prema scenariju i režiji debitantkinje Milice Tomović koji je takođe osvojio nagradu Međunarodne federacije filmske štampe.

Rediteljka je poznata po radu na omladinskoj TV seriji “Jutro će promeniti sve” (2018, RTS), i na filmskom omnibusu više studenata režije “Oktobar” (2011).   Uloge u ovoj psihološkoj porodičnoj drami tumače – Dubravka Kovjanić, Nikola Rakočević, Nada Šargin, Olga Odanović, Slaven Došlo, Jelena Đokić, Jovana Gavrilović, Milica Grujičić i drugi.

 Žiri je na festivalu u Kijevu nagradio i filmove „Duše koje čeznu“ u režiji Dajane Montenegro (Kolumbija) i „Luzu“ Alekse Kamiljerija (Malta).

   Pobednik u kategoriji Međunarodnog kratkometražnog filma jeste film „Crno sunce Palerma“ Žozefine Žuan (Francuska).

    Pobednik konkursa “Teen Screen” za dečiji film je „Kosmički dečak“ Olivije Peru iz Belgije.
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket