Film “Čekajući varvare” među kandidatima za Oskara u pet kategorija

Italijansko ostvarenje sa američkim glumcima obećava trijumf

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Pozorišne premijere u martu (Vol. 2): cela Srbija van Beograda

Zanimljivi projekti kao pravi poduhvati u doba pandemije bez vidljivog kraja Mnoga pozorišta po Srbiji, kao i u...

Razmatra se mogućnost da Covid pasoš bude način otvaranja barova, klubova i svih koncertnih prostora

Covid pasoš su ideja sve prihvaćenija među svetskim vladama, bilo reč o tome da se digitalna propusnica koristi isključivo...

PREMIJERA PREDSTAVE „AUDIJENCIJA“ 20. MARTA U AKADEMIJI 28

MIODRAG RADONJIĆ I NIKOLA RAKOČEVIĆ U NOVOJ VERZIJI POZNATE DRAMEČuveni komad “Audijencija” češkog pisca i bivšeg predsednika Češke republike...

Filmsko ostvarenje “Čekajući varvare” reditelja Sira Gere, čiju produkciju potpisuje Iervolino Entertainment, osnivač kompanije Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji nalazi se među favoritima za osvajanje Oskara u ukupno pet kategorija, prema američkom magazinu Variety.

Ovaj prestižni magazin, koji uživa veliki ugled u svetu filma, procenjuje da bi projekat “Waiting for Barbarians” mogao da ponese nagradu Oskar za najbolji adaptirani scenario (Džon Maksvel Kuci) prema istorimenom romanu – scenarista je ujedno i pisac knjige, najboljeg glumca (Mark Rajlans)najbolji kostim (Karlo Pođoli), najbolju scenografiju (Domeniko Sika – dizajn produkcije; Krispijan Salis – dizajn produkcije i seta) i najbolju fotografiju (Kris Menges).

Varvari su bili projekat koji smo svi dugo priželjkivali, sa izvrsnim režiserom i glumačkom postavom, a činjenica da je prepoznat kao jedan od mogućih kandidata za Oskara dodatna je potvrda uspešnosti našeg biznis modela koji podrazumeva da je ekipa sastavljena u potpunosti od italijanskih profesionalaca u stanju da pravi filmove rame uz rame sa holivudskim blokbasterima”, istakao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač kompanije Iervolino Entertainment.

Magazin Variety, svake godine sastavlja listu svojih favorita, među ostvarenjima koja su i u zvaničnoj kandidaturi za najprestižniju filmsku nagradu, a čija dodela je zakazana za 25. april ove godine.
  Uz Variety, zvanično priznanje filmu odala je i popularna web stranica IMDb, jedna od najznačajnijih platformi – sajtova za svetsku kinematografiju, kada ga je izdvojila na listu potencijalnih kandidata za predstojećeg Oskara.


Film “Čekajući varvare” rađen je po  romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario, dok režiju potpisuje proslavljeni kolumbijski reditelj Siro Gera, u svom prvom ostvarenju na engleskom jeziku.

 
Glavne uloge tumače – osvajač Oskara Mark Rajlans (“Most špijuna” i “Veliki dobroićudni džin” – oba u režiji Stivena Spilberga), Džoni Dep, Robert Patinson, kao i u važnim pratećim rolama – Gana Bajaršajkan i Greta Skaki.


Film je u Srbiji, konkretno u Beogradu premijerno bio prikazan na Festivalu italijanskog i srpskog filma tokom jeseni 2020, a kasnije je mogao da se prati online na raznim platformama. 

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Novi holivudski filmovi u domaćim bioskopima: “Tvist”, “Duša”, “Lovac na čudovišta”

Spektakl SF horor, animirani, moderni klasik, čuveni roman na platnu Moderna verzija kultnog romana “Olivera Tvista” Čarlsa Dikensa u...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket