FILM „BOŽIJI ČOVEK“ REDITELJKE YELENE POPOVIĆ OD 14. OKTOBRA U BIOSKOPIMA ŠIROM SRBIJE

U Grčkoj je film više od tri nedelje na prvom mestu po gledanosti, više od 250 000 gledalaca je pogledalo film

0
Reklama

Internacionalno ostvarenje rediteljke i scenaristkinje Yelene Popović koje je okupilo glumačke zvezde svetkih kinematografija. Grčki glumac Aris Servetalis u glavnoj ulozi kao Sveti Nektarije Eginski, zvezda ruskog filma Aleksander Petrov i dobitnik Zlatnog Globusa poznati američki glumac Miki Rurk – zajedno u biografskoj drami „Božiji čovek“ (Man of God) koja će svoj bioskopski život  u Srbiji započeti 14. oktobra.

Film je u Srbiji prikazan u okviru Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru.

Život Svetog Nektarija Eginskog (Aris Servatalis) iz Grčke bio je praćen progonima i gonjenjem. Sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je određeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevete. Upkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.
 

Ostvarenje je rađeno na engleskom jeziku što zbog glumaca, što zbog toga što je u pitanju jedna univerzalna priča, bez obzira na versku pripadnost, napominje autorka Yelena Popović.


„Aris Servatalis je odličan glumac i imala sam sreću da radim sa njim jer je on čovek takođe posvećen veri, samim tim ima tu neku auru koja na prvi pogled odaje utisak da on može da bude Sveti Nektarije Eginski“, dodaje rediteljka.

Veliku ulogu u filmu ima ruski glumac Aleksandar Saša Petrov kog domaća publika poznaje iz filma “Led”. Izuzetno je zahvalan zbog uloge u filmu “Iskazujem veliku zahvalnost Grčkoj i Grcima za jedinstvenu priliku da učestvujem u ovom filmu. Mislim da se sve to desilo s razlogom, jer znam koliko je ova priča značajna za grčki narod i siguran sam da smo napravili pravi potez sa ovim filmom koji će dugo živeti u srcima ljudi”, izjavio je Petrov.

Od 14. oktobra film „Božiji čovek“ biće na redovnom bioskopskom reperotaru širom Srbije.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here