FILM „BOŽIJI ČOVEK“ REDITELJKE I SCENARISTKINJE YELENE POPOVIĆ OVE JESENI U DOMAĆIM BIOSKOPIMA

Internacionalno ostvarenje rediteljke i scenaristkinje Yelene Popović, okupilo glumačke zvezde svetkih kinematografija. Grčki glumac Aris Servetalis u glavnoj ulozi kao Sveti Nektarije Eginski, zvezda ruskog filma Aleksander Petrov i dobitnik Zlatnog Globusa poznati američki glumac Miki Rurk - zajedno u biografskoj drami „Božiji čovek“ (Man of God)

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Film „Božiji čovek“ (Man of God) američko-grčke produkcije snimljen po scenariju srpske producentkinje i rediteljke Yelene Popović, koji s pravom nosi epitet internacionalnog ostvarenja, s glumačkom postavom svetskog glasa – od grčkog glumca Arisa Servatalisa u glavnoj ulozi, preko ruske zvezde Aleksandra Petrova do dobitnika nagrade Zlatni Globus glumca Mikija Rurka – naći će se od ove jeseni na repertoarima domaćih bioskopa.


Biografska drama snimljena prema istinitom događaju koja prati nevolje i suđenje Svetog Nektarija Eginskog svetsku premijeru imaće sada, na eminentnom Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi 25. aprila, gde je i nominovan u kategoriji za najbolji film. Premijera na festivalu u Rusiji predstavlja prvu „stanicu“u na međunarodnom putu filma za čije bioskopsko prikazivanje su zainteresovane mnoge zemlje, želeći svojoj publici da prikažu priču o teškom životu Svetog Nektarija, o njegovoj inspirativnoj ljubavi i njegovom praštanju. Život Svetog Nektarija Eginskog (Aris Servatalis) iz Grčke bio je praćen progonima i gonjenjem. Sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je određeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevete. Upkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.

Za razliku od svojih verskih „nadređenih“ – episkopa i patrijarha očaranim svetovnim počastima i moći – Nektarije je brinuo o siromašnima, učio seljane da čitaju i pišu, inspirisao mladiće koji su stupali u sveštenstvo, pisao je knjige i držao besede koje su jačale veru naroda. Uprkos naporima verske ustanove da ga diskredituje, Sveti Nektarije ipak osniva manastir na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, koje i danas stoji kao svetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi poslednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: predao je svoju potkošulju paralizovanom čoveku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovek ustao i prohodao. Nadamo se da će „Božiji čovek“ probuditi paralizovanu veru u publici širom sveta.

Nakon sedam nedelja snimanja, na nekoliko lokacija oko Atine i na Egini, film Yelene Popović finalizovan je u uslovima vladajuće pandemije virusa upućujući na snagu života svetaca. Njihova borba koja reflektuje našu sopstvenu i njihovi trijumfi nad ljudskim slabostima, koji nam ulivaju nadu, tema su predstojeće  biografske drame – „Božiji čovek”. 


U NASTAVKU POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA SNIMANJA I IZ FILMA

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket