Filip Bulatović – MAPO KEYS: Promocija novog singla “Mirisi u magli” na sceni Bitefartcafe-a

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Svoj novi singl pod nazivom Mirisi u Magli, inače prvu pesmu na srpskom jeziku u kojoj debituje i kao pevač, Filip Bulatović poznatiji kao MAPO KEYS predstaviće publici u Beogradu, 21. oktobra na sceni Bitefartcafe-a

Sa svojim devetočlanim bendom, Filip će svirati  čuvene MAPO KEYS singlove “Love And Trust”, “What Did You Do to Me” i “Boyfriend”, kao i Qzama Quartet instrumentale “Montenegrian Swan” i “Space Travel”.

Članovi benda su nekih od najboljih muzičara na ovim prostorima: Aleksandra Bijelić Aleksijević, Marko Vlahović Pedja Milutinović, Dragan Ivanović, Luka Ignjatović, Nikola Cvetković, Rastko Obradović i Andrija Gavrilović.  Filip ce u jednom trenutku deliti binu i sa novim bendom Vukasina Markovica (irieFM) čiji je od skora član.

Inače, na koncertu koji će se održati 21. oktobra Filip će predstaviti svoj single pod nazivom Mirisi u magli. U razgovoru sa Filipom otrkili smo koji trenutak je bio ključan za stvaranje ove pesme i odakle uopšte ideja da je sam otpeva!

 – Prvobitna melodija singla nastala je 2019. u Njujorku dok sam šetao ulicom. Po melodiji mi je zazvučala kao numera za mog prijatelja Vukašina Markovica iz irieFM tj. zamišljao sam njegov glas kako je peva. Tada još nisam imao tekst u glavi vec sam čuo samo glas i melodiju. Uglavnom sve pesme koje pišem nastaju potpuno u mojoj glavi kao zamisao a instrument koristim tek na kraju da ih zabeležim. Retko kad stvaram za klavirom. Ideje mi dolaze kad ih najmanje očekujem, dok dremam ili kad šetam ili čekam nekoga i slično. Nakon što sam smislio melodiju, numera je mesecima stajala u “fioci” dok se nisam vratio u Beograd 19. marta 2020. godine kada sam zbog COVID-a bio primoran na kućni karantin od mesec dana. Tada sam prvi put i seo da je zabeležim. Sve instrumente i aranžman sam odsvirao i isproducirao u nekoliko dana, a u jednom danu dok sam slušao taj demo u roku od par sati sam smislio i tekst i završio pesmu. Na kraju, u nemogućnosti da nadjem pevača koji će da je otpeva bas kako sam je ja zamislio, snimio sam vokal ponovo na način na koji sam zamislio i zalepio na prvobitni snimak kako bih dobio “punoću” ( više ) glasova – objašnjava Filip.

 Inače, Filip je od nasih najtalentovanijih pijanista i kompozitora džez, pop, fank i fjužn muzike, po povratku iz Njujorka postao je dirigent Big Benda Radio Televizije Srbije, a nastupa i kao DJ.

Dodjite da zajedno uživamo u večeri punoj dobre muzike, energije i zabave.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket