Festival Uličnih svirača 30. septembra u Novom Sadu

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

“Filmski Front” 18. put od 29. oktobra uživo i onlajn u Novom Sadu

Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski Front" održaće se od 29. oktobra do 1. novembra u velikoj sali...

ODLAGANJE PREMIJERE OBNOVE VELIKI GETSBI

Sa velikim žaljenjem Vas obaveštavamo da se premijera obnove drame VELIKI GETSBI zakazana za 19. oktobar, sa...

Spektakl opera “Madam Baterflaj” sutra (21.10.) prvi put u sezoni na sceni SNP-a u Novom Sadu

Čuvena opera "Madam Baterflaj" Đakomoa Pučinija sutra (sreda, 21.10.) će prvi put u novoj sezoni biti izvedena...

Artan Lili, Lolobrigida, Kralj Čačka, Stray Dogg 


Jednodnevni muzički Festival Uličnih svirača biće realizovan 30. septembra u mnogim dvorištima Novog Sada, i simbolično će biti izvedeno 20 nastupa za jubilej od 20 godina postojanja, saopštili su organizatori.  

Lollobrigida, Stray Dogg, Vis Limunada, Vrooom, Artan Lili, Kralj Čačka neki su od jačih imena koji će održati koncerte, a direkcija festivala poziva publiku da rođendansko izdanje festivala prati sa prozora i balkona. 


  Novosađani su imali priliku da kandiduju svoje dvorište za jednu od lokacija održavanja programa, a organizatori će izabrati 10 gradskih dvorišta. 

Program i izabrana dvorišta biće poznati javnosti do početka festivala, ali će tačan raspored izvođača po lokacijama ostati tajna. 


  Osim najavljenih grupa, na programu su mnogi lokalni i nezavisni bendovi, a jedan od zanimljivijih pojava je i “Killo Killo Banda” iz Novog Sada.  


   Ida Prester predvodi hrvatski elektro dens pop sastav “Lollobrigida” nazvan prema čuvenoj italijanskoj filmskoj divi Đina Lolobriđida, često gostuju u prestonici I na festivalima širom Srbije, a ona sama je lider još nekoliko manjih grupa.  


  Artan Lili na čelu sa tandemom Romana – Bojan Slačala izuzetno su postali aktivni u poslednje vreme tokom ove pandemije, osim nastupa u Somboru, Smederevskoj palanci, svirali su u Bašti kluba Fest u Zemunu, u Novom Sadu, i tek ih čekaju nastupi.   


   Publika će pratiti i koncerte alternativne muzičke scene – Stray Dogg, Vroom, kao i likovnog stvaraoca, pesnika i muzičara Kralja Čačka.  


   Organizatori poručuju da se u godini jubileja publika prepusti doživljaju festivala na drugačiji način, bez prisustva ispred bine muzičara, tako što će u svojim kvartovima ugostiti sve spomenute muzičare, ali gledati ih sa terasa.  


Onda naredne 2021. godine manifestacija se nastavlja regularno sa prisustvom publike ispred muziccara u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.   

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Srpski radio u Čikagu svira već 25 godina koji se čuje čak u četiri države

Čikago mnogi nazivaju još i jednim od najvećih srpskih gradova, jer prema poslednjem popisu u njegovoj široj...

“Filmski Front” 18. put od 29. oktobra uživo i onlajn u Novom Sadu

Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski Front" održaće se od 29. oktobra do 1. novembra u velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, kao...

POSLUŠAJTE NOVI SINGL GRUPE GOSPODIN PINOKIO “Egocentrik”

Nakon obljavjenih singlova “Totalna bruka” I “Ljudi odlaze” pred vama je novi spot nazivom “Egocentrik”. Kao predhodne pesma...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!