Festival „Nektar OK Fest“ od danas, 14.07. do 16. jula u Tjentištu: Konstrakta, Dr Nele Karajlić, Detour, Elemental, Gibonni

Veliki i moćan izbor domaćih i regionalnih imena

0
Reklama


Veliki i moćan izbor domaćih i regionalnih imena


FOČA, 14. jula: – Regionalni muzički festival „Nektar OK Fest“ biće otvoren večeras, 14. 07. i trajaće tri dana, do 16. jula u Tjentištu, opštine Foča, gde će koncerte održti značajna imena iz sfere roka i alternative – Konstrakta, Dr Nele Karajlić, Gibonni, Bombaj štampa, Detour, Elemental, i mnogi drugi.


U Nacionalnom parku Sutjeska, pored kanjona reke Tare, planina Maglić i Zelengora, kao i prašume Perućice, muzičari će nastupati na tri festivalske bine – Visa Main Stage, Sky Cola OK Stage i Sara OK Summer Stage, uz obavezan program nakon svirki – OK After party

Prvog dana, 14. jula, na Glavnoj bini će pevati Dr Nele Karajlić sa pratećim bendom „Osiromašeni uranijum„, inače već vidjen gost na ranijim izdanjima OK Festa (2019).

Nele je poslednjih godina aktuelan sa koncertnim projektom „Rock El Clasico“ sa violinistom Stefanom Milenkovićem, dok će sada nastupati solo kao presek hitova iz svojih bivših bendova „Zabranjeno pušenje“ i „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“. 

Svestrani autor je poslednjih sezona aktuelan kao scenarista i glumac svoje serije “Složna braća”, u novoj verziji.

Ove godine Karajlić će se predstaviti i kao književnik na promociji svog romana “Solunska 28, drugi deo: O novcu i strastima” (Laguna), serijal iz planirane trilogije.


Isto veče na toj bini će nastupati Mile Kekin, uveliko solo nakon razlaza sa pank rok grupom „Hladno pivo“ (često gostuje u Beogradu u tom formatu, na sceni rok kluba Fest, gde će opet svirati 21.07., a prvi put u Mts Dvorani početkom novembra), Goran Bare i Majke (u martu su nastupali u Domu omladine Beograda, na muzičkoj konferenciji i festivalu “Kontakt 2023”).

Taj dan je bio planiran i sastav „Kolja i Grobovlasnici“ koji vodi muzičar, glumac, scenarista, reditelj Nikola Pejaković Kolja, ali su u poslednji čas iz nekih opravdanih razloga morali da otkažu svoj nastup.

 Na ostalim binama će prvog dana svirati bendovi „The Beat Fleet – TBF“ iz Splita (na jesen će gostovati u beogradskom Domu omladine), srpski alternativni sastavi „Repetitor“ i „Kanda Kodža i Nebojša“. 
Drugog dana, 15. jula nastupaće hrvatska pop zvezda Gibonni (svirao je 1. jula u Kragujevcu na Arsenal festu, i očekujemo ga 20. oktobra u Štark Areni), „Bombaj štampa“ na čelu sa popularnim glumcem Brankom Đurićem Đurom, alternativni elektro rok sastav „Artan Lili“ (takodje su bili skoro na Arsenal festu 2023) koji slavi 10 godina karijere. 


 Takodje, to drugo veče će na Glavnu binu izaći i Ana Đurić Konstrakta, kraljica festivala, jer je prošle godine nakon Evrovizije, bila dominantna na domaćim (Beer fest, Exit, Arsenal fest, Rock & Blues fest – Arandjelovac), i regionalnim festivalima („Sea Star“ – Umag, Hrvatska, „Sea Dance“ – Budva, Crna Gora).


Na bini Sky Cola OK Stage će svirati hrvatski hip hop bend „Elemental“ (svirali poslednjih godina u DOB-u, klubu Fest, na Beer festu), srpski rege sastav „Del Arno band„, kao i alternativci iz Novog Sada – „Obojeni program“ (gostovali tokom maja u Domu omladine Beograda). 


Na festivalu će svirati i svestrani umetnik Kralj Čačka, kao i alternativna rok grupa “Koikoi” na čelu sa glumcem Markom Grabežom, i druga imena.
Trećeg i poslednjeg dana, na stejdževima će pevati i svirati hrvatska pank folk atrakcija „Brkovi“, „Sve barabe“, bosanska grupa „Zoster“ (u junu su bili u DOB-u, kao i na Arsenal festu i Beer festu u Beogradu), srpski hip hop muzičar Smoke Mardeljano, DLM – Deca loših muzičara, hrvatski pop bend „Detour“ (krajem maja su bili u beogradskom klubu BitefArtCafe, gde su već svirali, a Beogradjani ih znaju po Elektropioniru, Subbeernom centru), kao i legendarni Darko Rundek i njegova „Ekipa“ (krajem avgusta ponovo su u Botaničkoj bašti “Jevremovac”).Osim koncerata, publika će gledati i filmove zahvaljujući Sandri Rančić, prve dame – osnivača festivala “Dok’n’ ritam” – promocija dugometražnih muzičkih dokumentarnih filmova, koji su prikazani u ranijim izdanjima ovog sjajnog festivala – “Rainey”, “Teški hor”, “Bure Bareta” i “Protest u zemlji karijesa”.


IVAN MAKRAGIĆ


ZOSTER


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here