Festival „Make Vojvodina Emo Again“ održaće se po drugi put u Omladinskom centru CK13

0
Reklama

Festival „Make Vojvodina Emo Again“ održaće se po drugi put 4. februara u Omladinskom centru CK13. Na svirci će kao domaćini nastupiti novosadski trio See it my way sa pevljivim i melodičnim acoustic/piano aranžmanima. Do sada su objavili EP „111“, a trenutno snimaju novo izdanje. Nove pesme premijerno će izvesti ove subote.

Pored njih, nastupiće i beogradski post-hardcore sastav The Phonerings koji se posebno ističe po eksperimentisanju u zvuku i hitičnim pesmama na engleskom i srpskom jeziku. Nalaze se na split izdanju uz pop punk veterane The Shoplifters „Reach The Coast“, a objavili su i album „Osam pesama“ 2016. godine.

Na festivalu će nastupiti hrvatski bend Drown iz Karlovca, koji svira shoegaze/grunge. Prvi demo iz 2020. možete preslušati na njihovoj bandcamp stranici, a pored njih iz Hrvatske stiže i čakovečki bend Dead Dog Summer.

Svi članovi benda su bili aktivni na sceni početkom dvehiljaditih u raznim čakovečkim i zagrebačkim bendovima (Nikad, The Farewell Reason, Senata Fox, Implicite, Youth Against), a DDS predstavlja njihov veliki povratak. U septembru 2022. godine objavljuju prvi album za Geenger Records pod nazivom „A Place of Someday“.

Ideja festivala „Make Vojvodina Emo Again“ je da se publici predstave bendovi koji sa sobom nose prizvuk emo (ili emocore) stila, koji se razvio iz hardcore scene sredinom osamdesetih godina prošlog veka, uz bendove poput Rites of Spring i Embrace. Ovo je i prilika da se prikaže šarolikost i razvitak žanra kroz različite dekade s obzirom na to da ni jedan od ova četiri benda ne zvuči slično.

Cena ulaznica je 500 dinara i moći će da se kupe na vratima CK13, na dan festivala, koji počinje u 21 čas.

LINKOVI

𝐃𝐄𝐀𝐃 𝐃𝐎𝐆 𝐒𝐔𝐌𝐌𝐄𝐑
https://deaddogsummer.bandcamp.com
https://www.facebook.com/deaddogsummer
https://www.instagram.com/deaddogsummer/
𝐓𝐇𝐄 𝐏𝐇𝐎𝐍𝐄𝐑𝐈𝐍𝐆𝐒
https://thephonerings.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/thephoneringsband
https://www.instagram.com/the.phonerings/
𝐒𝐄𝐄 𝐈𝐓 𝐌𝐘 𝐖𝐀𝐘
https://seeitmyway.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/seeitmywayns/
https://www.instagram.com/seeitmywayns/
𝐃𝐑𝐎𝐖𝐍
https://www.instagram.com/drownsucks/
https://drownsucks.bandcamp.com/release

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here