Festival kulture Zabjelo donira deo prihoda od ulaznica u humanitarne svrhe

0
Reklama

Drugo izdanje Festivala kulture Zabjelo, koje će se ove godine održati 9. i 10. juna na stadionu “Nikola Šćepović“ u Podgorici, donosi bogat muzički program, ali i priliku svim posjetiocima da daju humani doprinos.

Naime, deo prihoda od svake prodate ulaznice Festival kulture Zabjelo će donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“, kao i domaćinima festivala – Fudbalskom klubu Zabjelo, saopštili su organizatori.

Fondacija će tim uplaćenim novcem kupiti i donirati instrumente koji su potrebni Stomatološkoj Poliklinici u Podgorici za rad sa decom sa smetnjama u razvoju. U komunikaciji sa stomatolizima Poliklinike saznali smo da im nedostaju određeni aparati i instrumenti koji bi olakšali rad i saradnju prilikom popravke zuba deci sa smetnjama u razvoju. Nadamo se i verujemo da ćemo olakšati i deci i osoblju Poliklinike. Zahvaljujemo se organizaciji Festivala Kulture Zabjelo na pomoći i ukazanom poverenju. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati dobru saradnju jer ovim lepim gestom nam pokazuju da deca sa smetnjama u razvoju nisu sama i zaista daju dobar primer podizanja svesti o osobama sa invaliditetom”, kazali su iz Fondacije „Ognjen Rakočević“.

Kao i prošle godine, i ovog puta će deo od svake prodate ulaznice za Festival kulture Zabjelo biti usmeren na razvoj Fudbalskog kluba Zabjelo.

Prošlogodišnja donacija pomogla je klubu da posle dužeg vremena ponovo pokrene školu fudbala za mlađe kategorije.

Zahvaljujući publici Festivala kulture Zabjelo, ove godine Fudbalski klub Zabjelo pokrenuo je besplatnu školu fudbala za dečake i devojčice koju pohađa više od 100 članova od šest do 12 godina, podsetili su organizatori.

Donacije od prošlogodišnjeg Festivala kulture Zabjelo su značajno doprinele stabilnosti našeg kluba, što je uslovilo dodatno poboljšanje dela infrastrukture i pokretanje školice fudbala”, kazali su iz Fudbalskog kluba Zabjelo.

Na ovogodišnjem dvodnevnom izdanju festivala kulture Zabjelo nastupiće neka od najznačajnih imena alternativne ragionalne scene, poručuju domaćini.

U petak 9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen.

Druge festivalske večeri nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastavi Vrpca, Šarđun i PARTY MËJKERSI.

Festivalske ulaznice po cijeni od 20 eura i jednodnevne ulaznice po cijeni od 12 eura dostupne su preko festivalske stranice, kao i prodajnim mestima u Crnoj Gori i online.

Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po ceni od 15 eura.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here