Festival jednominutnog i kratkog filma „Mister Vorky“ od 9. do 13. juna u Rumi

U obe takmičarske konkurencije biće prikazano 8 domaćih ostvarenja, a ukupno 21 kratak film

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

 
U obe takmičarske konkurencije biće prikazano 8 domaćih ostvarenja, a ukupno 21 kratak film


RUMA, 3. juna (Tanjug) –  Osmo izdanje Međunarodnog festivala jednominutnog i kratkog filma „Mister Vorky“ biće održano od 9. do 13. juna u Kulturnom centru „Brana Crnčević“ i Zavičajnom muzeju u Rumi, saopšteno je iz Nezavisnog filmskog centra “Vorky Team“ iz Rume, koji organizuje ovu manifestaciju.

U takmičarskom programu će, prema izboru selektora festivala, filmskog reditelja Marka Kostića, biti prikazano 120 najkraćih svetskih filmskih ostvarenja.

O nagradama festivala, čija je ovogodišnja tema “Cinema in Tune“, odlučivaće regionalni tročlani žiri u čijem sastavu su: filmska rediteljka Maša Nešković iz Beograda, reditelj i producent animiranih filmova Žarko Ivanov iz Skoplja, i teatrolog i filmolog Ronald Panza iz Mostara.

U takmičenju kratkometražnih filmova pod nazivom „9413“ biće prikazan 21 film – pored igranih i dokumentarnih ostvarenja, na programu su i ona eksperimentalna i animirana dela, koja su tokom prethodna dva festivala bila veoma uspešna.

Odluku o najboljim filmovima doneće beogradski dramaturg i filmski kritičar Ivan Velisavljević.

U obe takmičarske konkurencije biće prikazano ukupno 8 domaćih ostvarenja: pet jednominutnih i tri kratkometražna naslova – „I ništa“ Zorana Tairovića, „Veliki robot“ Vojina Vasovića i „Izoštravanje“ Zorana Saveskog.

Pored klasičnih projekcija, biće upriličen i događaj Inicijative za filmsku muziku „Lajv Saundtrek“, na kojem će vojvođanski eksperimentatori uživo stvarati muzičke i zvučne  podloge za savremene neme filmove.

 Temu festivala će na zvaničnom otvaranju 10. juna pratiti i izložba „Vorkapić – Film i muzika“, kao i omaž nedavno preminulom, čuvenom domaćem kompozitoru filmske muzike – Zoranu Simjanoviću.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Ruma, a ulaz za sve programe festivala je besplatan.


Foto: Ivan Grlić
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket