Festival „Hali Gali“ 29. avgusta u Muzeju Jugoslavije

0
Reklama

Omladinski festival „Hali Gali“, na kome će nastupiti bendovi Tipon, KoiKoi i Vizelj, biće održan 29. avgusta na platou ispred Muzeja Jugoslavije u okviru projekta „Leto u MuzeYU“, saopšteno je iz ove institucije.

Muzej Jugoslavije već četiri godine uspešno realizuje „Leto u MuzeYU“ sa idejom da kroz različite programe afirmiše ovu instituciju kao mesto za druženje i zabavu, a saradnja sa organizatorima festivala „Hali Gali“ inspirisana je ovogodišnjim obeležavanjem četiri decenije „novog talasa“ i izlaska kompilacije „Paket aranžman“.

Besplatnim koncertima sastava Tipon, KoiKoi i Vizelj prethodiće razgovor „Neki novi Novi talas?“, dodaje se u saopštenju. Na tribini o novom talasu će učestvovati glavni i odgovorni urednik programa Doma omladine Beograda Dragan Ambrozić, Aleksa Nedić iz benda Vizelj, Boris Vlastelica iz benda Repetitor i mlađi urednik izdavačke kuće „Librarion“ Pavle Banjac. Beogradski bend Tipon je nastao 2019. godine, a na njihov zvuk i priču utiče mnoštvo faktora, ali to su prevashodno „groznica života i njegova svakodnevnica“, reči su članova sastava koji će na platou ispred Muzeja Jugoslavije nastupiti kao duo. Pred publikom će se Lola Miković i Ivana.

Grupa KoiKoi publici se premijerno predstavila singlovima „Sutra“ i „Bog te ubio“.Sastav, koji je debi album „Pozivi u stranu“ objavio pre dva meseca, čine Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević i Ivan Pavlović.

Bend „Vizelj“ mnogi smatraju predvodnicima novog beogradskog alternativnog zvuka, a jedini je mladi sastav sa ovih prostora koji je u poslednje vreme išao na turneju po Velikoj Britaniji i Irskoj.

Ova grupa, poznata po pesmama „Nosorog“,“Pustinja“, „Mamuze“, „Ne vidim te od dima“ i „Novčanice“, jedan je od osnivača i organizatora festivala „Hali Gali“.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here