Festival “Hali Gali” 29. avgusta u Muzeju Jugoslavije

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Omladinski festival “Hali Gali”, na kome će nastupiti bendovi Tipon, KoiKoi i Vizelj, biće održan 29. avgusta na platou ispred Muzeja Jugoslavije u okviru projekta “Leto u MuzeYU”, saopšteno je iz ove institucije.

Muzej Jugoslavije već četiri godine uspešno realizuje „Leto u MuzeYU“ sa idejom da kroz različite programe afirmiše ovu instituciju kao mesto za druženje i zabavu, a saradnja sa organizatorima festivala „Hali Gali“ inspirisana je ovogodišnjim obeležavanjem četiri decenije „novog talasa“ i izlaska kompilacije „Paket aranžman“.

Besplatnim koncertima sastava Tipon, KoiKoi i Vizelj prethodiće razgovor „Neki novi Novi talas?“, dodaje se u saopštenju. Na tribini o novom talasu će učestvovati glavni i odgovorni urednik programa Doma omladine Beograda Dragan Ambrozić, Aleksa Nedić iz benda Vizelj, Boris Vlastelica iz benda Repetitor i mlađi urednik izdavačke kuće „Librarion“ Pavle Banjac. Beogradski bend Tipon je nastao 2019. godine, a na njihov zvuk i priču utiče mnoštvo faktora, ali to su prevashodno „groznica života i njegova svakodnevnica“, reči su članova sastava koji će na platou ispred Muzeja Jugoslavije nastupiti kao duo. Pred publikom će se Lola Miković i Ivana.

Grupa KoiKoi publici se premijerno predstavila singlovima „Sutra“ i „Bog te ubio“.Sastav, koji je debi album „Pozivi u stranu“ objavio pre dva meseca, čine Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević i Ivan Pavlović.

Bend „Vizelj“ mnogi smatraju predvodnicima novog beogradskog alternativnog zvuka, a jedini je mladi sastav sa ovih prostora koji je u poslednje vreme išao na turneju po Velikoj Britaniji i Irskoj.

Ova grupa, poznata po pesmama „Nosorog“,“Pustinja“, „Mamuze“, „Ne vidim te od dima“ i „Novčanice“, jedan je od osnivača i organizatora festivala „Hali Gali“.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket