Festival “Dev9t” u Ciglani tokom jula: Artan Lili, Repetitor, Kralj Čačka

Devet umetnosti kao originalan koncept manifestacije

0
Reklama


Devet umetnosti kao originalan koncept manifestacije


Multimedijalni umetnički festival “Dev9t” biće realizovan tokom dva produžena vikenda od 30. juna do 4. jula i od 14. do 18. jula na standardnoj atraktivnoj lokaciji u Staroj Ciglani.

    Muzički program će biti posebno zanimljiv, kada će u okviru nove selekcije „Provetravanje na Dev9et” nastupiti – hard rok bend “Bjesovi”, alternativni pravci – “Obojeni program”, “KKN”, “Artan Lili”, “Repetitor” i svestrani umetnik – slikar, pesnik, muzičar Kralj Čačka.  

  “DEV9T” je interaktivni umetnički događaj, koji je prethodnih godina postao jedinstven u regionu zbog lokacije i neobičnog koncepta, koji spaja više umetnosti u jednom festivalu – likovna, dizajnerska, muzička, filmska, pozorišna scena, odnosno devet umetnosti, kakio i samo ime festivala govori.

   Kako su najavili organizatori, ove godine će pokušati da nadoknade sve propušteno u prethodnom periodu usled pandemije, jer se prethodno izdanje nije održalo, tako da će se ove godine smotra odigravati bez ograničenja i trajaće skoro celo leto.  

  Direkcija manifestacije je otkrila da ima veći broj radova koji su pristigli protekle zime i koje će među prvima predstaviti na lokaciji “Arakis”, takođe će aktivirati sadržaj na “Livadi”, “SK8” rampi, dok je nedelja i dalje rezervisana za Porodični dan.
  Publika se svakako uželela koncerata, tako da se taj sektor realizuje uz pomoć uspešne koncertne agencije i diskografske kuće “Odličan hrčak”, koji će dovesti navedene bendove.

BJESOVI
Novi program “Provetravanje na Dev9t” donosi osvežavanje kulturnog prostora muzičkim i drugim umetničkim sadržajima, a kalendar počinje 1. jula kada će svirati “Bjesovi”, sastav iz Gornjeg Milanovca, koji je ime benda dobio prema hrvatskom prevodu romana “Zli dusi” F. M. Dostojevskog. Pre pandemije su bili koncertno aktivni i nakon tri decenije postojanja, te nastupaju u klubovima po Beogradu (Subbeerni centar, Božidarac, Fest, Elektropionir).

Već naredne večeri 2. jula stiže “Repetitor”, jedna od najtraženijih koncertnih grupa, koji su redovni na mnogim festivalima (Beer fest, Arsenal fest, Exit), dok će 3. jula nastupiti “Kanda, Kodža i Nebojša”.

Za njima slede u drugom poglavlju festivala koncerti Kralja Čačka (15.07.), grupa “Obojeni program” (16.07.), kao i popularne alternativne senzacije “Artan Lili” (17. jul), koji su nedavno imali promociju reizdanja prva dva albuma u koprodukciji diskografskih kuća – PGP RTS i “Croatia Records”.
    Koncerti će se održavati četvrtkom, petkom i subotom u 21 sat.

         

OBOJENI PROGRAM
Provetravanje je projekat trajnog osvežavanja kulturnog prostora u regionu, koji predstavlja odgovor na potrebe mladih.
Cilj projekta je aktivna podrška mladim ljudima u pružanju pomoći i razvoj njhovih afiniteta, otkrivanje i aktivno podsticanje mladih talenata. Provetravanje je kulturna akcija koja je prethodnih godina periodično, širom Srbije “vetrila” kulturni prostor.  
Misija Provetravanja se u potpunosti poklapa sa misijom Dev9t.

  Osim noviteta u muzičkom programu, ovogodišnje izdanje biće obeleženo već ustanovljenom temom KLATNO, za koju je vizualno rešenje kreirao čuveni dizajner Slavimir Stojanović Futro.  

Sam pokret je stvaranje, a stvaranje je umetnost.

Svi zainteresovani, treba da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera – muzika, književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip i odgovore na temu – Klatno, a ako im tema nije inspirativna, svakako mogu poslati svoje radove i predloge koji se slažu uz opštu temu Dev9t.  

REPETITOR
KKN

         

         

       

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here