Festival “Dead Lake Horror & Wine” od 4. do 7. novembra na Paliću

Presek najboljih stranih i domaćih ostvarenja strave i užasa

0
ReklamaPresek najboljih stranih i domaćih ostvarenja strave i užasaSUBOTICA/PALIĆ, 3. novembra: Sedmo izdanje “Dead Lake Horror & Wine” Festivala biće održano od 4. do 7. novembra u bioskopu “Abazija” kraj jezera Palić, u blizini grada Subotica.

Festival “Dead Lake” se vraća i ove godine na Palić sa namerom da tu ostane zauvek”, izjavio je Miroslav Miša Mogorović, direktor festivala.


Drugu godinu zaredom uspevamo da uživo održimo festival uprkos teškim uslovima u vremenu pandemije. Odlučni da ovo bude manifestacija kulture koja će da istraje. U Srbiji postoji verna publika žanra, i važno je istaći da bez podrške Ministarstva kulture i informisanja ne bismo uspeli da organizujemo festival i ove godine,“ istakao je Mogorović, inače producent najnovijeg filma Dušana Kovačevića – “Nije loše biti čovek” i već nagrađivanog projekta “Strahinja Banović” Stefana Arsenijevića.

 
Na festivalu će biti prikazano 8 horor filmova najnovije produkcije, a poseban specijalitet biće horor maraton koji će biti organizovan u petak uveče sve do zore, samo za najhrabrije.


“Strašni filmovi, zanimljivi gosti, filmski maraton, matine za decu, fantastičan ambijent. Biće ovo jedan pakleno dobar festival!“, kaže programski direktor festivala, reditelj Milan Todorović, poznat po režiji strane SF serije “Predstraža” („The Outpost“), kao i poznatih domaćih horor filmova – „Zona mrtvih“, „Mamula“.Udarno veče festivala biće subota, 6. novembar kada je na programu evropska premijera domaćeg horor filma ”Ribnjak” (The Pond) u režiji Petra Pašića, koji će zajedno sa scenaristom Stefanom Andrejićem biti gost festivala i predstaviti ovo zanimljivo ostvarenje.

Nakon premijerne projekcije „Ribnjaka“, na Dead Lake festivalu sledi svirka domaćeg alternativnog rok benda- Straight Mickey and the Boyz.
Prepoznatljivi su po energiji i direktnim i britkim tekstovima koji izražavaju kritički stav prema mestu i trenutku u kom se nalaze.

Pored filma Petra Pašića, festival će imati još jednu srpsku ko-produkciju – već istaknuti film ”Vampir” Branka Tomovića, a deo glumačke i autorske ekipe biće takođe prisutan na projekciji.

Podsetimo, Tomović, koji živi u Nemačkoj i snima uveliko u svetu britanske, američke, nemačke filmove i serije, ovde debituje kao reditelj.

On je kompletan autor filma, jer osim režije, potpisuje scenario i ko-produkciju, a još igra i glavnu ulogu, dok uz njega igraju Eva Ras, Joakim Tasić i drugi.


Gost festivala biće i čuveni britanski reditelj Džulijan Ričards, koji će predstaviti svoje poslednje ostvarenje – nagrađivani film ”Tatina devojčica” (Daddy’s Girl).

Festival otvara američki film ”Sledeća devojka” (Girl Next) Lerija Vejda Karela, koji je svoj najnoviji film „Kvantni đavo“ snimao u Beogradu ove godine.
Film „Sledeća devojka“ višestruko je nagrađivan na festivalima širom sveta, a beogradska publika ga je premijerno videla na upravo završenom Festivalu srpskog filma fantastike, koji je zatvoren 31. oktobra u Dvorani kulturnog centra.

Gost festivala biće i Romain Rol, direktor Briselskog filmskog marketa, jedinog žanrovskog marketa na svetu, koji će najaviti saradnju domaćeg festivala i BIF marketa.


Ovogodišnja nagrada „Bela Lugoši“ za izuzetan doprinos horor umetnosti biće dodeljena čuvenom glumcu Udo Kiru, poznatog i po ulozi grofa Drakule u čuvenom filmu u produkciji Endija Vorhola„Krv za Drakulu“.
Većina filmova sa predstojećeg sedmog izdanja “Dead Lake Horror & Wine Festivala” biće premijerno prikazani u Srbiji.

Pored navedenih filmova, publika će gledati i sledeća horor dela: i ”Zver u nama” (Beast Within), ”Noć u ukletom motelu” (The Night at the Eagle Inn), ”Neka sneži” (Let it Snow), ”Cenzor” (Censor), kao i kratki film studenata FDU ”Na neodređeno”.

A za najmlađu publiku Bioskop Abazija svakog dana tokom festivala prikazuje animirani film “Porodica Adams 2” (The Addams Family 2).

Organizatori festivala se posebno zahvaljuju članovima benda Straight Mickey and the Boyz na podršci da razmrdaju Suboticu i Palić.

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn vlasnika Miroslava Mogorovića, koji je osnivač i Festivala nezavisnog američkog filma takođe na Paliću, ali je i programski direktor Festivala evropskog filma Palić.

Dead Lake Horror & Wine Festival online:

www.instagram.com/deadlakefilmfestival

www.facebook.com/DeadLakeHorrorAndWineFestivalReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here