FEST od 2. do 11. aprila sa više od 70 premijera, na zatvaranju nova verzija “Kuma 3”

Sedam programskih celina u salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx-a

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Koncerti tokom marta u Beogradu: Crvena jabuka, Neno Belan, Orthodox Celts, Queen Real tribute

Da li nam se bliži kraj agonije sa pandemijom?Koncertni kalendar za mart u Beogradu biće uglavnom samo u dva...

ŠIZA eksplozivnim novim singlom „Skromnost nikad nije bila fer” najavljuje izlazak debi albuma

Zagreb, 3. marta 2021. – Sveže ime u regionu, Šiza, eksplozivnim novim singlom „Skromnost nikad nije bila fer” najavljuje...

Adria muzzik video awards od večeras na RTS3

Od večeras na RTS3 startuje serijal emisija "Adria muzzik video awards"Molim te da objavite informaciju o ovom projektu, posvećenom...

Međunarodni filmski festival – FEST održaće se po 49. put od 2. do 11. aprila, u organizacijiCentra beogradskih festivala (CEBEF), kada će biti prikazano više od 70 premijernih filmova,saopštili su iz direkcije FEST-a.  


 Festival se ove godine održava pod sloganom „Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i jedna od najznačajnijih filmskih manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju velikog platna i povratku publike u bioskope. 

  Najveći filmski festival u Srbiji održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 


  Direktor CEBEF-a Damir Handanović je izjavio da je CEBEF uprkos teškim trenucima sa kojima se ceo svet suočio, ostao istrajan u nameri da svojoj vernoj publici prikaže najnovija ostvarenja savremene kinematografije na predstojećem, 49. FEST-u.  

    Takođe, istakao je da je od velikog značaja za Beograd održavanje tako velikog kulturnog događaja u vremenima kada je u većini zemalja Evrope na snazi kompletna blokada. 


  ,,Sa posebnom pažnjom selektovan, ovogodišnji festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx-a”, naglasio je Handanović. 


  Posebno nam je značajno što će sledeća godina biti u znaku 50. FEST-a, a u susret jubileju ove godine FEST-ova publika imaće prilike da na velikom platnu Sava Centra pogleda kultne filmove koji su obeležili prethodne edicije festivala u okviru programa FEST-ovih 50″, zaključio je prvi čovek CEBEF-a.  

{“origin”:”gallery”,”uid”:”255651DE-23EE-43B3-BC68-180581A7B72B_1613747668374″,”source”:”other”}


  Na svečanom zatvaranju FEST-a, 11. aprila u udarnom terminu u Sava Centru, premijerno u Srbiji biće prikazana nova, premontirana verzija kultnog filma „Kum 3” Frensisa Forda Kopole, gde glavne uloge imaju Al Paćino i Endi Garsija, nastala povodom 30-godišnjice od prvog prikazivanja tog ostvarenja.  


  Poslednje poglavlje sage o porodici Korleone dobilo je i nov naziv: „Kum, Epilog: Smrt Majkla Korleonea“, kojim Kopola odaje počast piscu originalnog romana i scenaristi Mariju Puzu, a uključuje naslov koji su izvorno i namenili za treći deo „Kuma”.  


  Za potrebe nove verzije, Kopola je napravionov početak i kraj filma, i u novom ruhu “spakovao” određene scene, kadrove i muziku.

 

  FEST će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19. 
  Kako navode iz ditekcije, organizacionom timu festivala je prioritet zdravlje i bezbednost kako publike, tako i gostiju i festivalskog tima. 

Informacije o početku prodaje karata za 49. FEST biće naknadno objavljene. 

IzvorPress
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket