Femix Fest od 12. do 14. marta u Beogradu

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularnoStvaralaštvo na polju filma, muzike, fotografije, stripa, poezije  

  Festival ženskog stvaralaštva Femix Fest održaće se od 12. do 14. marta u Beogradu, u hibridnom formatu u okviru kog će najveći deo sadržaja biti emitovan onlajn, javili su organizatori. 

 Publiku očekuje program muzike, filmova i fotografije, kao i diskusije na mnoge zanimljive teme, a manifestaciju organizuje kolektiv mladih žena FEMIX. 


  Kako ističu iz direkcije smotre, protekla godina je bila puna kreativnosti i donela novu muziku, fotografije i filmske ideje, iako je prošla u znaku pandemije.  


  Femix Fest 2021 posvećen je slavljenju autorki u različitim oblastima i pre svega promociji njihovih najnovijih radova. 

  U okviru muzičkog dela festivala, publika će čuti mlade muzičarke i neki novi zvuk, kao i autorke dobro poznate domaćoj sceni: Nataleé, Majka Mara, Sanja Tišma. 

 Odabrane kantautorke i bendovi će svirati koji će se naći na novom izdanju poznate muzičke kompilacije “Femikseta 9”, zajedno sa devojkama koje su do skoro razvijale svoje veštine u okviru FemixEdu programa,  

 
Posebno mesto u programu imaće nastup učesnica Rok kampa za devojčice, u pitanju je nova generacija sasvim mladih muzičarki koja se razvija kroz te kampove koji nastaju širom regiona. 

 
Mlade filmske autorke takođe su deo ovogodišnjeg Femix Festa i na festivalu će biti prikazani odabrani kratki filmovi polaznica FemixEdu programa, kao i dugometražni film autentičnog rukopisa ženskih stvaralaca. 

Biće prezentovana i javna čitanja filmskih scenarija, na kojima će publika imati priliku da prva čuje nove ideje koje će se tek pretočiti u film, ali i da razgovara sa autorkama tih tekstova.

Pored muzike i filma, na programu je i grupna izložba fotografija koja će biti otvorena 13. marta, čija je kustoskinja Ana Simona Zelenović. 

  Na toj postavci naći će se fotografije 10 autorki koje su u prethodnom periodu bile deo spomenutog FemixEdu programa.  


  Femix Fest će takođe značajan deo programa posvetiti razgovorima – tribinama o umetnicama i autorkama u poeziji, stripu i street-artu.  

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

ZORANU SIMJANOVIĆU POSTHUMNO NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO 67/68. MARTOVSKOG FESTIVALA

Sa velikim žaljenjem primili smo vest o smrti kompozitora Zorana Simjanovića, velikog umetnika i izuzetnog čoveka, laureata Nagrade za...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket