Femi Kuti besplatno u Beogradu

podeli

popularno

Grupa Baobab u saradnji sa Pop Depresijom predstavlja EP “Sloboda neće sama doći”

Ovo je prvo izdanje benda od odličnog albuma "Naše vreme" koji je objavljen u novembru 2017. godine...

Umetnici. Sad! – Na Javnom konkursu odabrana 42 projekta predstavnika lokalne umetničke scene

Nakon završenog Javnog konkursa za jačanje lokalne umetničke scene opredeljena su sredstva za 42 projekta koji će...

NAŠA TEMA: FRONTMENI POPULARNIH BENDOVA U KARIJERI PRE SLAVNOG PERIODA (VOL. 1)

ĐULE, MILAN, BORA, BAJAGA, ČUTURA, DEJANSAMO na prvi pogled mnoge uspešne muzičke grupe deluju kao da su...

U četvrtak, 13. septembra od 20.00, na Kalemegdanu biće priređen besplatan koncertni spektakl – nastupiće Femi Kuti i Makedonska filharmonija.

Koncert u Donjem gradu organizuje CEBEF.

Femi Kuti, nigerijski muzičar, princ „afrobita“, i dostojni naslednik svog oca, Fele Kutija, ponovo će nastupiti u Beogradu, 13. septembra pod otvorenim nebom, ovaj put u pratnji benda Positive Force i Makedonske filharmonije.

Više od 70 muzičara učestvovaće u ovom koncertnom spektaklu uz – još jednom – besplatan ulaz.

Aranžmane za simfonijski orkestar napisao je Džijan Emin koji će ujedno biti i dirigent na ovom koncertu. Ovaj grandiozni projekat premijerno je izveden u Skoplju u junu ove godine, i okupio je oko 15.000 ljudi.

Fantastična atmosfera koju Femi Kuti stvara na svojim koncertima dobro je poznata domaćoj publici koja je ispratila njegove ranije nastupe u Srbiji – prošle godine na BELEF-u i pre nekoliko godina na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ono sto će posebno obradovati fanove je to da će na predstojećem koncertu biti izvedeni Kutijevi najveći hitovi sa svih deset do sada objavljenih albuma, od kojih su četiri bila nominovana za Grammy nagrade.

Femi Kuti prvi put sa simfonijskim orkestrom

– Ovo je prvi put u čitavoj mojoj karijeri da radim sa simfonijskim orkestrom. Oduvek sam sanjao o tome i ovo je vrhunac moje karijere. Pripreme ovog projekta smo počeli pre dve godine i ovo je zaista ogroman projekat. Muzika je univerzalni jezik i saradnja sa Džijanom je tekla lagano – rekao je Femi Kuti.

– Femi Kutija sam prvi put čuo pre 14 godina na Skopje Jazz Festivalu, to je bilo nešto zaista neverovatno. Neizmerno sam srećan što je nakon dve godine priprema došlo do realizacije ove ideje. Ovo je najveći projekat koji sam do sada ostvario u svojoj karijeri – rekao je Džijan Emin.

Kao predgrupa će nastupiti beogradski sastav Igor Vince & His Drum, Brass And Keys (Srb, Cub, Bra).

Igorova autorska muzika inspirisana je žanrovima kao što su rege, funk, latin, afrobit i soul. Nakon objavljivanja debi albuma, Vins je sa svojim velikim internacionalnim sastavom ostvario značajan broj nastupa u zemlji i regionu.

Osim nesvakidašnjeg talenta koji poseduje, Igorov muzički izraz značajno obogaćuje sada već veliko iskustvo, koje je stekao svirajući na najpoznatijim binama širom sveta sa ikonom afričke muzike Femijem Kutijem, i to kao prvi muzičar u bendu u istoriji familje Kuti koji nije afričkog porekla.

Femi Kuti je jednom prilikom rekao: „Ja sam otac i volim svoju decu, želim mlađoj generaciji da pošaljem poruku nade. Uprkos svim problemima, mislim da možemo da stvorimo velike stvari u našim životima“.

https://youtu.be/CKpTYLQ5K9w

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Direktor Nišvila Ivan Blagojević: Ni kiša neće rasterati publiku

Direktor Nišvila Ivan Blagojević izjavio je da ni kiša narednih dana neće rasterati publiku Nišvila.

PEVAČICA AMIRA MEDUNJANIN NASTUPALA U OHRIDU I BITOLJU

Pevačica sevdalinki i tradicionala Amira Medunjanin višemesečnu koncertnu pauzu, usled pandemije Kovid-19, prekinula je koncertima u fantastičnim prostorima na otvorenom u Ohridu...

Long Play pregled nedelje: Pixies slave jubilej, E-Play stigao do Japana

Na portalu www.longplay.rs prethodnih dana mogli ste, između ostalog, saznati o poslednjem E-Play videu sa albuma "Sloboda", da je kultni Pixies "Bossanova" napunila 30...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!