Exit: Dobili smo uveravanja da će slova „Z“ biti prekrečena, protivimo se ispisivanju

0
Reklama

Organizatori Exit festivala za 021.rs poručuju da se protive ispisivanju slova „Z“ na Varadinskom mostu i u njegovoj okolini.

Slova su ispisana pred sam početak najposećenijeg festivala u Srbiji.

Kako navode u Exitu, dobili su i uveravanja od nadležnih institucija – od Grada Novog Sada da će slova „Z“ biti prekrečena, a od policije da će slični pokušaji biti sprečeni.

„Exit od svog osnivanja poziva na mir i naravno da se protivimo ovom činu koji ima za cilj da u negativnom svetlu predstavi festival, Novi Sad i Srbiju, kao i svakom činu koji raspiruje nacionalnu mržnju i podstiče na agresiju bilo koje vrste. Exit će i ove godine tokom festivala jasno i glasno poslati mirovne poruke, koje će javnost i posetioci iz celog sveta moći da vide iz prve ruke“, poručuju u Exitu za 021.rs.

Dodaju da su na festival oduvek dobrodošli gosti iz celog regiona i svih krajeva sveta.

„Uključujući i Ruse i Ukrajince, za sve njih Exit je druga kuća i mi smo ponosni na to što su na Tvrđavi tokom festivala jedino ‘oružje’ ljubav i osmeh“, zaključuju u organizaciji festivala.

Podsetimo, tokom noći između utorka i srede na Varadinskom mostu, keju, u ulicama Starog grada, te u delu Gradića, što je prostor kojim prolaze posetioci festivala, ali i na kom se okupljaju pre odlaska na Petrovaradinsku tvrđavu, ispisan je veliki broj slova „Z“, koja predstavljaju simbol ruske agresije na Ukrajinu. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here