Evrosong: Let 3 šokirao i podelio Hrvatsku / Pročitajte tekst pesme

0
Reklama

Riječka rok grupa Let 3 pobednik je festivala Dora 2023. i ujedno predstavnik Hrvatske na Evrosongu koji nas tokom maja očekuje u Liverpulu.

Damir Martinović MrleZoran Prodanović i ostatak originalne i harizmatične muzičke ekipe trijumfovali su na krilima “čudne” numere “ŠČ” – ubedljivo i jednoglasnom odlukom žirija (104 poena) i publike (174 poena), a imali su ukupno 279 bodova.

Na drugom mestu našla se grupa Harmonija disonance sa 155 bodova, a na trećem Detour sa 114.

Let 3, čiji bismo evrovizijski projekat po konceptualnom umetničkom pristupu mogli porediti sa onim nekadašnjim Ramba Amadeusa kada je predstavljao Crnu Goru, na Doru je stigao uz pomoć traktora.

ŠČ je, kako je ranije u svom maniru kazao Mrle, zapravo najstarije slovo abecede, a nakon proglašenja pobednika bio je zatečen.

Damir Martinović Mrle naglasio je kako pobedu nije očekivao. Istakao je kako su iza sebe imali celi tim ljudi koji su im pomogli da dođu do pobede. Kazali su da su svesni da ih čeka puno posla kako bi Hrvatsku što bolje predstavili na Eurosongu u Liverpulu. Iz Leta 3 poručili su da su celi nastup osmišljavali vrlo pomno, ali pobedu stvarno nisu očekivali. Rekli su da moraju prespavati, pa će moći više govoriti o samom nastupu. Naglašavaju kako će dobro promisliti o svom nastupu u Liverpulu, jer žele ostaviti što bolji utisak. Pobedu posvećuju miru i ljubavi”, piše u saopštenju Dore.

https://www.instagram.com/p/CoiiK9zjSKi/

https://www.instagram.com/p/CoiDOi3B_k8/

Pobeda grupe Let 3 istovremeno je šokirala i podelila hrvatsku evrovizijsku publiku. Njihovi nastupi inače prevazilaze standarde lako shvatljivog i uobičajenog, a tekstovi skoro nikada ne mogu biti ukapirani na prvu loptu, baš kao ni kostimi koje muzičari nose.

Mama kupila traktora ŠČ!
Mama kupila traktora
ŠČ!
Mama kupila traktora
Trajna nina armagedonona ŠČ!”,
deo je stihova pobedničke pesme.

Sudeći po prvim anketama nakon sinoćnje Dore, dio javnosti oduševljen je nastupom Leta 3 i smatraju da je upravo ova vrsta atrakcije ono što Eurosong podrazumeva i traži, dok nije mali broj onih koji smatraju da će Let 3 na Evrosongu proći kao bosi po trnju.

Jedno je sigurno – o Letu 3 i pesmi “ŠČ” tek će se pisati, a biće to nastup za pamćenje.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here