Erik Kantona krenuo na koncertnu turneju 

0
Reklama

Poslije fudbala, glume i slikanja, Erik Kantona, legendarni fudbaler i bivša zvijezda Mančester junajteda, krenuo je na koncertnu turneju i održao prvi koncert u Lionu. Za svoj prvi koncert u Francuskoj, nakon Engleske i Irske, fudbalska legenda je u petak uveče u Lionu otpjevala, čas na engleskom, čas na francuskom, dvadesetak svojih numera sa rokerskim i melanholičnim šmekom.

U malom pozorištu “Comedie Odeon” Erik Kantona, u crvenim sportskim cipelama i pantalonama, dugom crnom kaputu i malom šeširu, nastupio je pred oduševljenom publikom. Nakon pohoda u muzički svet sa drugim umetnicima, Kantona se u 57 godini predstavio solo, sa samo dva muzičara na sceni – pijanistom i violončelistom, koji prate njegov hrapav glas.

Radim ovo za pozornicu i za publiku. To mi je zadovoljstvo. Na pozornici postajem neko drugi”, izjavio je bivši francuski reprezentativac, prenosi Index.hr.

Njegova turneja “Cantona sings Eric” (Kantona peva Erika) počela je krajem oktobra u Mančesteru, gradu koji ga je krunisao kao “kralja fudbala” između 1992. i 1997. godine, a uskoro će nastupati i u Ženevi, Marseju i Parizu, pre druge turneje koju planira za proleće 2024. Četiri pesme dostupne su na društvenim platformama, a lajv album od dvadesetak pesama trebao bi da bude objavljen na kraju druge turneje.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here