ERIC gostovao u predivnom ambijentu Moonlight Sessionsa

0
Reklama

 

Svestrani 21-godišnji vokalist, multiinstrumentalist, producent i kantautor ERIC najnoviji je gost projekta Moonlight Sessions u sklopu kojeg uz pratnju benda predstavlja pesme „In My Veins“ i „There Too“ u potpuno novom, za ovo priliku posebno kreiranom aranžmanu.

„Snimanje Moonlight Sessiona jedno je od lepših iskustava u mojoj karijeri. Kroz saradnju s talentovanim i odličnim koprivničkim muzičarima, moje autorske pesme „In My Veins“ i „There Too“ dobile su novo ruho – aranžmane koji odlično odgovaraju ambijentu Moonlight Sessiona. Zanimljivo je bilo i iskustvo snimanja na otvorenom na nula stupnjeva, zbog čega je sve išlo dosta brzo. I u ovim vremenski nepovoljnim uslovima, uspeli smo sve odsvirati i snimiti pa ovim putem zahvaljujem celoj ekipi što su se smrzavali zbog mene.“, kaže ERIC.

Ericu kao vokalistu i gitaristu pod vedrim nebom hladne proletne noći prilikom Moonlight Sessions izvedbe pridružili su se Marin Hraščanec (klavijature), Ivan Grobenski (bas gitara), Luka Osrečak (gitara), Goran Vidović (bubnjevi) te Helena HraščanecLaura Mjeda i Romana Pavliša kao prateći vokali. Produkciju ovog sjajnog projekta potpisuju Intek Music & Beyond Pines Films čiji tim čine Marin Hraščanec (audio inženjer) i Dinko Šimac (video snimatelj). Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja muzičare i muzičke sastave putem izvedbi snimljenih uživo na lokaciji blizu Koprivnice. Svaki novi video donosi zanimljivu novu saradnju ili novi aranžman već pre objavljenih pesama, a posebnosti koje karakteriziraju ovaj serijal su koncertne izvedbe snimljene na mesečini izvan gradskih središta što urbanoj kulturi dodaje novu vrednost, a sve skupa snima se u jednom kadru s putujućom kamerom koja polako otkriva kako detalje tako i pogled na grad.

Obe pesme predstavljene u Moonlight Sessionu, „In My Veins“ i „There Too„, u originalnim studijskim verzijama objavljene su prošle godine na hvaljenom debitantskom albumu „I Am Eric„.

Prozvan „hrvatskim Edom Sheeranom“ ili pak „muzičkim Rimcem„, ali i „mladim Eltonom Johnom„, ERIC se uz aktuelni singl „I Found You“ može pohvaliti s nekoliko autorskih pesama koje su se redom našle na HRtop40 lestvici. Autorsku pesmu „I Found You“ nastalu u koprodukciji s Filipom Vidovićem i Gordanom Dragićem, a koja se trenutačno nalazi na jedanaestom mestu najemitiranijih u domaćem eteru ERIC je predstavio na ovogodišnjoj Dori s ostvarenim visokom petim mjestom. Veliko priznanje ove godine stiglo je i u obliku nominacije za nagradu Porin za Novog izvođača godine, a takođe je bio nominovan u dve kategorije za Nezavisnu novinarsku nagradu Rock & Off te mu je, nešto ranije dodeljena nagrada „Moj prvi Music pub“.

Iako će često sam sebe opisati kao dečko iz susedstva, ERIC nipošto nije običan 21-godišnjak. Pevač, multiinstrumentalista, tekstopisac i producent – ovaj talentovani hrvatski muzičar već je u detinjstvu krenuo na svoj umetnički put, afirmiravši se kao dječji gitaristički virtuoz koji je, svirajući klasičnu gitaru,  pobjeđivao na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima. Odrastajući u svetu klasične muzike, otkrivajući pri tome i „klasike“ noveg doba poput The Beatlesa, kreativna znatiželja dodatno ga je inspirirala da samostalno usavrši sviranje električne i bas gitare te klavira, ali i da se razvija kao samouki muzički producent. U manje od dve godine tako je počeo ne samo pisati i stvarati vlastitu muziku nego  je i producirao – prvo iz svoje sobe, a sada i vlastitog malog studija. Rezultat je kolekcija pesama, uključujući uspešne singlove „Not Gonna Let Go„, „Reci mi“ i „No Good„, koje su se našle na debitantskom albumu „I Am Eric„. Objavljen 2021. godine album je, uz mnoge pohvale publike, struke i kritike, debitovao na #1 službene liste najprodavanijih u Hrvatskoj, a primećen je i s druge strane Atlantika gde ga je, kao deo Universal Music Grupe, na tržište plasirala američka diskografska kuća Republic Records.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here