Entoni Hopkins, kao Sigmund Frojd u najnovijem filmu – Pogledajte trejler

0
Reklama

“Ono što mi ljudi govore je daleko manje zanimljivo od onog što ne žele da mi kažu”, izgovara Entoni Hopkins, kao Sigmund Frojd u najnovijem filmu, čiji je trejler upravo objavljen.

Slavni glumac igra oca psihoanalize Sigmunda Frojda. Iako film nije zasnovan na istinitoj priči, imaginarna radnja je premeštena u London gde je Frojd živio neposredno pre izbijanja rata.

Reč je o filmu „Freud’s Last Session“, u režiji Meta Brauna.

Izmišljeni susret Frojda i pisca K.S. Luisa

U pitanju je adaptacija istoimene predstave dramaturga Marka St. Germaina koja je prvi put izvedena 2009. godine. Film prati izmišljeni susret Frojda i pisca K.S. Luisa, kojeg igra Metju Gud, prenosi 24sedam.

Dva dana nakon što je Hitler izvršio invaziju na Poljsku, dok nemačke bombe zveckaju nad Engleskom, Frojda koji je pobegao iz Beča, nakon prisustva nacističkih snaga u svojoj domovini sada posećuje književnik Luis koji je došao da se suoči sa “ocem pishoanalize”.

Zašto biste došli da me vidite ako se bezpogovorno ne slažete sa mnom?”, pita Frojd.

I dok Luis osporava ateizam Frojda, ovaj drugi pokušava da pronađe njegove strahove.

Svi smo mi kukavice pre trenutka smrti

I dok se Frojd suočava sa smrtonosonim rakom, Engleska ulazi u Drugi svetski rat, dvojica intelektualaca pokušavaju da razumeju tačke gledišta onog drugog.

U srži našeg bića, svi smo mi kukavice pre trenutka dolaska smrti”, izgovara Frojd.

Screenshot

Glavna tema ovog ostvarenja je rasprava o božjoj egzistenciji, ali film se dotiče i pitanja međuljudskih odnosa, posebno između Frojda i njegove ćerke Ane, koju glumi Liv Liza Frajs, kao i Luisa i majke njegovog najboljeg prijatelja.

Premijera filma je zakazana za 22. decembar.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here