Energične, nove Neverne bebe: Mistične poruke i novi imidž u spotu „Ćuti“, a izašao i 8. album “Hodaj”

Konačno posle tri godine čekanja, novi studijski materijal je pred obožavaocima

0
Reklama

Konačno posle tri godine čekanja, novi studijski materijal je pred obožavaocima


Novim muzičkim spotom za singl “Ćuti” istaknuta pop rock grupa “Neverne bebe” simbolično je najavila izlazak osmog studijskog albuma “Hodaj” u izdanju diskografske kuće PGP RTS, koji je u prodaji od 15. decembra.


Kako navode iz izdavaštva, kao i samog benda, video spot na prvo gledanje šokira energijom, ali i subliminalnim porukama koje govore o ličnom preispitivanju.


Najnoviji video klip snimljen je u autentičnom ambijentu lokaliteta Felix Romuliana u Zaječaru (Gamzigrad), koji je na listi svetske baštine UNESCO.

Reč je o modernoj sponi između prošlih i sadašnjih, turbulentih “sajber” vremena, deci, ljudima i svakodnevnim unutrašnjim i spoljnim borbama kojima su izloženi.
“Kompletan osmi album “Hodaj” je naš krik pokušaja da se izdignemo iz opšteg ludila, lokalnog i globalnog. Gde smo, ko smo, kuda idemo, šta je ostalo od onoga što vidimo kada se pogledamo u ogledalu”, kaže Milan Đurđević, frontmen, alfa i omega grupe.


Mi nemamo drugačiji način da pošaljemo poruku o potrebi preispitivanja od muzičke, umetničke, jedino to nas je uvek i interesovalo. Nismo poklekli trendu singlova niti odustali od koncepta albuma, iako ljudi danas nemaju ni 5 minuta, a zapravo i to je samo fikcija projektovana da nas drži u psihotičnom vrtlogu. Želimo da zastanu, da u kontinuitetu odslušaju jednu muzičku priču koja govori o životima svakog od nas, o padovima, ponovnom ustajanju i hodanju”, zaključio je izlaganje Milan Đurđević, kompletan autor – tekstopisac, kompozitor, aranžer, producent, klavijaturista, vokal.

Osmi studijski album “Hodaj” ima 11 pesama, a zanimljivo je da vizuelni identitet omota čine umetničke slike Mine Radović. Usled pandemije, na album se čekalo da izadje pune tri godine.

Koncertna pop-rok atrakcija sledeće godine obeležava tri decenije postojanja i rada, a u okviru jubileja najavljuju simbolično i konceptualno: 30 koncerata u 30 gradova.


Većina tih gradova je, kako navode članovi benda, posebno značajna za trnovit put pređen od klupskog benda, koji je u opštem beznađu devedesetih godina branio rok kulturu u malim prostorima, do jednog od najpopularnijih sastava našeg podneblja.


Koračajući njime, ekipa “Nevernih beba” nije odstupila od pravca kojim su i krenuli uz vernost isključivo muzici, kroz sviračku i vokalnu virtuoznost.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here