Elvisov nakit i dragocenosti na aukciji: Prodaje se i njegova slavna gitara – Galerija

0
Reklama

Kolekcija nakita i dragocenosti koju je Elvis Prisli poklonio svom menadžeru, pukovniku Tomu Parkeru, ide na aukciju 27. avgusta, piše Rojters.

Tačno 200 predmeta, uključujući zlatno prstenje optočeno draguljima, manžetne, satove i lančiće, na aukciju stavlja firma GWS Auctions.

Među predmetima na aukciji je i gitara koju je Prisli koristio na poznatom televizijskom povratničkom koncertu 1968. Brojne predmete osigurala je Prislijeva bivša supruga Prisila.

“Pa, sigurno budi sećanja”, rekla je ona za Rojters.

Prisetila se kako se s Elvisom šalila da se Parkeru stalno kupuje nakit jer je menadžer već imao sve što mu treba, a nisu znali šta da mu još kupe.

Rekla je da se oseća zaštitnički prema predmetima, jer je dizajnirala neke od njih, uključujući artefakte s logotipom za TCB Band, Elvisovu prateću grupu u kasnijem razdoblju njegove karijere.

Prisila je podržala aukciju delom jer je, kako kaže, bila umorna od gledanja toliko lažnih Elvisovih artefakata koji se prodaju.

“Postoji toliko predmeta koji uopšte nisu autentični i to me brine. Želim biti sigurna da će to otići nekome ko će se za njih brinuti i voleti ih”, zaključila je Prisila.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here