Elton John objavio pesmu “Finish Line”

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

U vreme dok plesna himna Eltona Johna „Cold Heart with Dua Lipa (PNAU Remix)“ učvršćuje svoju poziciju globalnog hita, popularni pevač nastavlja otkrivati pesme s nadolazećeg albuma „The Lockdown Sessions“.

Prošle nedelje predstavio je baladu „After All“ snimljenu s Charliejem Puthom, a sada već imamo priliku slušati i „Finish Line“ – sjajnu saradnju Eltona Johna i Stivija Wondera.

Iako su već sarađivali, reč je o prvom studijski snimljenom duetu ova dva muzička velikana. Elton John i Stevie Wonder pevali su već zajedno, uz Dionne Warwick i Gladys Knight, u hit singlu „That’s What Friends Are For“ koji je sredinom osamdesetih zauzeo prve pozicije Billboardove pop i R&B top liste kao i službene top lestvice savremene muzike, a osim toga, Stevie je na usnoj harmonici odsvirao i prepoznatljivu melodiju Eltonove pesme „I Guess That’s Why They Call It the Blues”. Prvi njihov duet, „Finish Line“, obojici je dao prostora pokazati se u najboljem svetlu: u prvom delu dominira Eltonov klavir i vokal dok u drugom delu preuzima vokal soul ikone Stevieja Wondera. Wonder je pesmu obogatio i profinjenim solom na usnoj harmonici dok posebnom štihu pesme doprinosi gospel zbor Sunday Service Choir. Nastao u posebnim savetima „na daljinu“, duet je producirao Grammyjem nagrađivani Andrew Watt.

„Andrew Watt je odradio sjajan posao. Bio je to čaroban proces. Uvek sam uživao sarađivati sa Steviejem i presrećan sam što nakon pedeset godina prijateljstva napokon imamo i pravi duet“, komentarisao je Elton John dodavši kako Wondera smatra istinskim genijalcem.

Ne mogu biti ponosniji“, istaknuo je Elton uz pohvala Steviejevu telentu, „Otišao bih toliko daleko i rekao kako je ovo jedna od najboljih pesama koje sam ikad snimio.“ Slavljenju muzike i dugogodišnjeg prijateljstva pridružio se i Stevie obrativši se Eltonu s izjavom: 

„Eltone, svako ko bude slušao dok pevaš ‘Finish Line’ čuće i doživeće tvoju mudrost, tvoju bol, tvoju dušu, tvoju ljubav i tvoju snagu. Sjajno!!“

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket