Elektro rok tandem “Buč Kesidi” objavio novi live album „Euforija uživo“

Na albumu se nalazi 10 pesama snimljenih uživo za potrebe filma "Buč Kesidi: Euforija uživo"

0
ReklamaNa albumu se nalazi 10 pesama snimljenih uživo za potrebe filma „Buč Kesidi: Euforija uživo“PANČEVO, 25. oktobra (Tanjug) – Popularni elektro rok sastav – duo “Buč Kesidi” iz Pančeva, objavio je novi, Live album „Euforija uživo“ iz istoimenog filma, u izdanju diskografske kuće i produkcije “Kontra”.

Na albumu se nalazi 10 pesama snimljenih uživo za potrebe filma „Buč Kesidi: Euforija uživo“, koji je snimljen za 19 sati na dan18. oktobra 2020. godine.

Novi materijal se već nalazi na digitalnim muzičkim platformama, gde je sadržaj zasnovan na numerama sa drugog studijskog albuma „Euforija“ (2019) i nekoliko starih hitova u izmenjenim aranžmanima. Koncertna promocija ovog CD-a bila je uspešna pre pandemije, kada su imali svuda rasprodate nastupe po Srbiji, a u Beogradu dva koncerta u nizu u Domu omladine, krajem 2019.

Bend je ujedno objavio i spot za pesmu ‘Idemo do hodnika’ iz samog filma, a taj video klip se može videti na YouTube kanalu grupe.


“Buč Kesidi” je ove godine objavio svoj prvi bioskopski muzički film koji je prikazan u 9 gradova regiona ekskluzivno u lancu “Cinestar” bioskopa.


Televizijska premijera širom regiona se očekuje uskoro, a do tada film će se prikazati u nedelju, 31. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, u okviru 19. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma “Filmski Front”, kao i u Podgorici – deo revije muzičkog dokumentarnog filma “Rokumentarni dani”.


Radnja filma je fokusirana na tandem te alternativne elektro rok grupe, a zaplet kreće kada Luka Racić i Zoran Zarubica odluče da produže zakupljeni termin u poznatom TV studiju i spontanim koncertom onemoguće snimanje reklame „Yugodiskaća“, najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli.Režiju filma „Euforija uživo“ potpisuje David Jovanović, koji je i koscenarista uz Đorđa Kosića.

Glumačku ekipu pored članova benda „Buč Kesidi“ čine Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić, Rajko Orlić.

Izvršni producenti filma su Relja Milanković za Bassivity Studios, članovi benda i izdavačka kuća Kontra.

Producenti filma su – reditelj David Jovanović, Marija Simić i Janko Đorić.

Sastav “Buč Kesidi” je tokom septembra napravio trijumf kada su momci imali pet rasprodatih koncerta u Zagrebu, u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, dok su u Beogradu održali uspešan koncert na Kalemegdanu ispod Pobednika, u organizaciji CEBEF-a, kao i na 20. izdanju festivala EXIT u Novom Sadu.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here