“Električni orgazam” slavi jubilej – 40 godina koncertom 9. decembra u Kombank Dvorani

Obeležavanje i četiri decenije albuma “Paket aranžman” kao i prvog albuma grupe

0
Reklama


Obeležavanje i četiri decenije albuma “Paket aranžman” kao i prvog albuma grupeBEOGRAD, 4. novembra: Beogradska rok grupa “Električni orgazam” imaće samostalan koncert 9. decembra u velikoj sali Kombank Dvorane, kao proslava jubileja – 40 godina postojanja grupe i isto toliko godina od čuvenog albuma “Paket aranžman”, saopštila je koncertna agencija “Odličan hrčak”, organizator događaja.


Posle skoro dve godine čekanja da se steknu uslovi za nastup, antologijski bend se raduje što će konačno izaći na pozornicu pred beogradsku publiku.
Time je već od ranije poznat datum 9. decembar sada i definitivno potvrđen.


,,Srećni smo što je ovaj koncert dobio zeleno svetlo od nadležnih. Pošto je ove godine i 40 godina od objavljivanja ,,Paket aranžmana“, ali i četiri decenije našeg prvog albuma, spremamo posebna iznenađenja tim duplim povodom, ali i specijalne goste“, izjavio je Srđan Gojković Gile, frontmen grupe, pred dvostruku proslavu.

Beogradski rokeri će ovim putem ustvari proslaviti 41. rođendan sa zakašnjenjem, jer su nastali u januaru 1980.


Čuveni album “Paket aranžman” nastao je 1981. godine kao spoj tri novotalasna rokenrol benda – “Šarlo Akrobata”, “Idoli” i “Električni orgazam”.

Nedavno su bile realizovane i izložbe u Beogradu na temu “Paket aranžmana” i “Novog talasa”.
Ova druga postavka je bila predstavljena u Galeriji RTS-a i na Trgu republike.


Bend je imao zakazan koncert prvo u martu 2020. godine pred samo izbijanja pandemije, ali je morao biti odložen.
Onda su optimistično nastup zakazali odmah za april, zatim ga pomerili na jesen 2020, i tek sada pred zimu 2021/2022. “Električni orgazam” će zaista svirati u prestonici.


,,Uželeli smo se beogradske publike i raduje nas ponovni susret sa njom, jer na ovaj koncert predugo čekamo. Najveći deo naših života proveli smo u Beogradu i mnogo toga nas vezuje za ovaj grad, pa su nam baš zbog toga koncerti kod “kuće” uvek među najdražim i najvažnijim. Daćemo sve od sebe da ovo bude još jedan koncert za pamćenje”, nadahnuto je rekao Gile, lider benda, pevač, gitarista, kompozitor, autor gotovo svih tekstova.


Dugovečni rokeri su ovog leta imali nastup na Beer festu, a u Beogradu su proteklih godina solo koncerte uglavnom realizovali u Domu omladine.

Nedavno su svirali u Subotici, pre toga nastupali na rasprodatim koncertima u Zaječaru, a čeka ih sledeći koncert 18. novembra u Domu omladine Novog Sada.

Takođe, tokom pandemije gostovali su i po nekim gradovima regiona, bivših jugoslovenskih republika (Makedonija, Hrvatska).

“Električni orgazam” je nastao 13. januara davne 1980. godine kada su članovi te grupe gledali koncert etno džez rok sastava “Leb i sol” iz Makedonije u tadašnjem Domu sindikata.
Onda su odlučili da osnuju bend i to su dogovorili u poznatoj kafani “Mornar”.

Kako najavljuju iz agencije “Odličan hrčak”, duh zajedništva koji rok bend neguje pune četiri decenije konačno je moguće u potpunosti doživeti 9. decembra sa početkom u 20 sati.
Ranije kupljene ulaznice važe i za novi datum.

Posetioci koncerta moraće da imaju sa sobom digitalni zeleni sertifikat, jedan od ovih dokumenata – dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine protiv Kovida 19, negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test ne stariji od 48 sati, dokaz o preležanom kovidu u prethodnih sedam meseci, pozitivan test na antitela, ne stariji od tri meseca.

Na koncertu će biti poštovane sve mere koje propisuje Krizni štab: merenje temperature na ulazu, obavezno nošenje maski i dezinfekcija ruku.


Foto: Mikica AndrejićReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here