Električni orgazam najavio jesenju mini turneju !

0
Reklama

Antologijski rok bend „Električni orgazam” proslaviće 40 godina od objavljivanja svog trećeg albuma „Les chansones populaires” koncertima u Kruševcu, Zagrebu, Kraljevu, Smederevskoj Palanci i Beogradu.

Les chansones populaires je album sa obradama pesama poznatih svetskih bendova uz koje je „Orgazam” odrastao i koje su njima bile bitne. Ploča je objavljena davne 1983. godine za Jugoton i na njoj se nalazi 8 velikih pesama „Rolingstounsa”, „Bitlsa”, „Bouvija”, „Dorsa”, „Velvet andergraunda”, „Ti-Reksa” i drugih, a u prepoznatljivom stilu „Električnog orgazma”.

Pored odabranih pesama sa pomenutog albuma, „Električni orgazam” će na pomenutim koncertima, naravno, odsvirati i sve hitove uz koje su odrastale generacije poklonika rok muzike na ovim prostorima, kao što su „Igra rokenrol cela Jugoslavija”, „Zlatni papagaj”, „Bejbe ti nisi tu”, „Da si tako jaka”, „Nebo”, „Svečane bele košulje”, „Seks, droga, nasilje i strah”, „Ne postojim” i mnoge druge.

„Jako se radujemo predstojećim koncertima. Spremili smo odličan repertoar na kome će se naći šest pesama sa albuma Les chansones populaires. To su pesme koje će ekskluzivno biti na repertoaru samo na ovoj turneji koja je počela u Nišu, a završava se u Beogradu i verovatno ih više nikada nećemo svirati. Naravno, sviraćemo i sve one pesme koje ljudi vole i očekuju da čuju na koncertu Električnog orgazma”,  kaže Srđan Gojković Gile, frontmen legendarnog benda.

Svi oni koji bi želeli da gledaju „Električni orgazam” na predstojećoj mini turneji, to mogu učiniti na nekom od najavljenih koncerata:

20.10. Kruševac, Basement bar

04.11. Zagreb, Tvornica kulture

24.11. Kraljevo, klub Play

25.11. Smederevska Palanka, Punk Rock cafe

15.12. Beograd, MTS dvorana 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here