“Elegija lovora” 29. novembra premijerno na 27. izdanju Festivala autorskog filma

Glavnu ulogu u srpsko-crnogorskoj koprodukciji tumači – Frano Lasić

0
Reklama



Glavnu ulogu u srpsko-crnogorskoj koprodukciji tumači – Frano Lasić

BEOGRAD, 18. novembra – Igrani film „Elegija lovora“ – debitantski projekat reditelja Dušana Kasalice, nastao u koprodukciji Srbije i Crne Gore, srpsku premijeru će imati 29. novembra u u Sali 1 Kombank dvorane u Beogradu, u okviru takmičarskog programa 27. Festivala autorskog filma (FAF).


Svetskapremijera ovog filma je održana 15. avgusta na Sarajevo Film Festivalu, a prikazan je i na festivalu u Hamburgu u Nemačkoj.


Nastao je u produkciji “Meander Filma” uz podršku Filmskih centara Srbije i Crne Gore, u koprodukciji sa “Non-Aligned Films” iz Beograda.

Reditelj Dušan Kasalica izrazio je veliko zadovoljstvo što će njegov debitantski film biti prikazan na FAF-u koji je po njemu svojevrsni filmofilski praznik, posebno što je “ovogodišnji program zaista izuzetan”.







“Svaka prilika da prikažemo film u bioskopu, pred publikom, je dragocena, a posebno se radujemo premijeri u Beogradu odakle je i značajan deo ekipe koja je radila na filmu, ali i brojni prijatelji i kolege sa kojima želimo da podelimo ono na čemu smo dugo radili”, izjavio je Kasalica.


U novom ostvarenju univerzitetski profesor Filip (Frano Lasić) odlazi sa suprugom (Savina Geršak) na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, mada monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgleda idealan brak se iznenada završava.
Izgleda da se Filipov život raspada, međutim, okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvata sa neobičnom lakoćom.

Tada je težište filmske priče na junaku Filipu, koji odlazi u svet fantazija i bajki u toj šumi, kao lekoviti spas i odlazak u drugu dimenziju.


Scenario je zasnovan na poznatoj bajci „Šuma Striborova“ (1917) autorke Ivane Brlić-Mažuranić.


Glumačku ekipu, pored Frane Lasića i Savine Geršak, čine – Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović.


Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, montažerka Jelena Maksimović, dok je producentkinja Jelena Angelovski.


Frano Lasić trenutno u Beogradu snima TV seriju – čuvenu sapunicu „Dinastija“ prema američkom originalu, u produkciji kuće „Emotion“ za TV Pink.
Serija će imati 220 epizoda, koliko i original.



Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here