Ed Širan objavio novi album – Video

0
Reklama

U jesenju sezonu Ed Širan nas uvodi sa potpuno novim albumom, adekvatnog naziva „Autumn Variations“. Ovo je drugo izdanje koje je Ed objavio u ovoj godini. Baš kao i „Subtract (-)“ , sačinjeno je od pesama koje su nastale tokom sesija sa osnivačem grupe The National, Aaronom Dessnerom.

Prošle jeseni sam otkrio da moji prijatelji i ja prolazimo kroz toliko životnih promena. Posle letnje žege sve se ili smirilo, sleglo, došlo do vrhunca ili se urušilo. Ovo su pesme o prijateljstvu i ljubavi nasuprot depresiji, usamljenosti i razočarenju,“ rekao je Ed.

Njegova aktuelna turneja bilježi fantastične rezulate a očekuju ga i dva rasprodata koncerta u londonskom sali „Royal Albert Hall“ tokom novembra. Period nastanka poslednja dva albuma delom obuhvata nedavno objavljen dokumentarni film „Ed Sheeran: The Sum of It All“.

Širan je već u periodu izlaska prethodnog izdanja rekao da su on i Aaron bili veoma produktivni što je rezultiralo velikim brojem napisanih i snimljenih pesama. Komentarišući inspiraciju za set numera zastupljenih na albumu „Autumn Variations“ Ed je izjavio sledeće:

Tata i brat su mi pričali o kompozitoru po imenu Elgar, koji je komponovao dlo „Enigma Variations“, gde je svaka od četrnaest kompozicija bilo posvećena nekom od njegovih prijatelja. To me inspirisalo da napišem pesme za ovaj album. Dok sam snimao „Subtract“ sa Aaronom odmah smo kliknuli. Pisali smo i snimali non-stop i ovaj album svedoči o našem prijateljstvu. Imam snažan utisak da su pesme uhvatile zvuk i osećaj jeseni. Nadam se da ćete zavoljeti ovaj albumu onoliko koliko ga ja volim.“

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here