E-play pred beogradski koncert dobio i nagradu za najemitovaniju rok interpretaciju 

0
Reklama

E-play je sinoć na dodeli nagrada GODUM primio povelju zaROK interpretaciju “Hotel Jugoslavija“ u kojoj im je gost Bajaga. Povelja je dodeljena iz reda najemitovanijih interpretacija po izboru Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike, a u saradnji sa Organizacijom za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora.

E-play ove godine slavi 25 godina postojanja i to će proslaviti beogradskim koncertom u Zappa Bazi 2. novembra.

Izuzetno mi je drago da je ova pesma došla do ljudi i da se toliko pušta na medijima. Iskreno nisam ni sanjala da će to da se desi. Zadovoljstvo je imati ovu pesmu u našoj biografiji i to što smo se zajedno sa Bajagom i Loknerom upisali u istoriju srpske muzike. Idemo dalje, pa se vidimo sutra u Nišu (20.10.), a onda i na našem beogradskom koncertu 2. novembra”- izjavila je Maja Cvetković.

Iva Tanaćković

Sinoć je, u prisustvu brojnih kolega i prijatelja muzičara, u Ustanovi kulture Vuk u BeograduUdruženje muzičara džez, zabavne i rok muzike proslavilo 70 godina postojanja i tim povodom podelila veliki broj nagrada. Pored benda E-play, povelje u saradnji sa Organizacijom PI otišle su u ruke i Zdravku Čoliću (za pop interpretaciju „Ničeg nije bilo između nas), a za Jazz dobio je sastav Majamisty trio. Priznanje za životno delo kolege su ove godine dodelile Stjepku Gutu, legendarnom džez muzičaru. Nagradu za rok muziku dobila je grupa Van Gogh, a pop priznanje otišlo je u ruke Kralja Čačka. Godišnja nagrada za džez muziku pripala je Big Bendu RTS, a nagrađene su i mlade snage Koi Koi, čije priznanje nosi ime Miše Aleksića. Priznanja su osvojili i bendovi „Neverne bebe“, kompozitori Aleksandra Milutinović i Dejan Ilijić.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here