E-play dobio nagradu za pesmu “Sloboda” i hit godine u emisiji “Bunt”

Izuzetno vredan i produktivan bend i u doba pandemije

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Izuzetno vredan i produktivan bend i u doba pandemije


Jedina TV rok emisija “BUNT”, koja se emituje na RTS-u, ove godine dodelila je nagrade, a prvi dobitnik za “Pesmu godine” je beogradski rok bend E-play za pesmu “Sloboda”.

  Ova numera sa istoimenog petog albuma grupe je bila izabrana i za hit godine “Top liste Bunt”, po izboru urednika.

“Sloboda” alternativnog sastava E-play, u čijem spotu igra slavna glumica Sloboda Mićalović, je pesma godine ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i zato što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija, navodi se u saopštenju te nagrade.

 Urednica emisije “Bunt” Branka Glavonjić dala je i svoj osvrt na turbulentnu 2020. godinu i samu dodelu nagrade.
  “U ovim izuzetno teškim vremenima za domaće rok autore koji su bili prvi na udaru zbog pandemije Covida-19 i kao predstavnici jedine TV rok emisije u regionu, imali smo potrebu da ovom novoustanovljenom nagradom za pesmu godine pružimo svoju podršku, jer bez njihovog rada ne postojimo ni mi”, izjavila je Branka Glavonjić.

Branka Glavonjić, autorka emisije BUNT, Foto: RTS promo

 


“Pesma “Sloboda” benda E-PLAY se pojavila baš u momentu kada je svima postalo jasno šta je pravo značenje te reči. Takođe, spot za ovu pesmu je proglašen i za Hit godine 2020.- Top liste Bunt, po izboru urednika. Ova, da tako kažem dvostruka titula, nije slučajna jer je i album “Sloboda” jedno od najboljih muzičkih izdanja u protekloj deceniji.”- zaključila je autorka emisije “Bunt”.

 Ispred benda E-play, liderka, vokal, autorka tekstova i muzike, basistkinja Maja Cvetković nije krila svoje oduševljenje.
Drago nam je da primetimo da neko prati naš rad i onda još draže kada reši da nam dodeli nagradu za pesmu i hit godine. Ova nagrada dolazi od jedine rok emisije i hvala im na tome.
Dosta nagrada smo dobijali u karijeri ali ova je među dražima pošto dolazi u ovako jednom čudnom trenutku u kome nema koncerata”, istakla je muzičarka.  
Članovi benda E-play su bili veoma vredni tokom naleta pandemije, te su tako snimili i ob-javili spotove za sve preostale pesme sa petog studijskog albuma “Sloboda” (Long Play, 2018) – “Uzmi mi sve”, lyric video klip “Japan”, kao i već spomenuti spot “Sloboda”. Takođe su izdali i prvi live spot u karijeri za numeru “Srešćemo se neki drugi put” sa tog albuma, a taj klip obuhvata video snimke sa više od 20 festivala u Srbiji i regionu.   

Učestvovali su i na “Eurosonic Noorderslag“ festivalu (ESNS) u Holandiji koji je ove godine održavan u digitalnom formatu, krajem januara.

Maja Cvetković je bila kao model deo izložbe koncertnih fotografija Marine Pešić pod nazivom “Zvuk ženskog srca”, posvećenu isključivo damama – muzičarkama u Srbiji i svetu, koja je otvorena na Dan žena, 8. marta i trajala je do 25. marta.  


Emisiju u celini možete pogledati ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=2GSabQvDQu8


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Otvaranjem ulice kultnog filma „Lepota poroka“ završen prvi festival svesnosti i intimnosti na Adi Bojani

Otvarajem ulice „Ljepote poroka“ u samom srcu Ade Bojane, zatvoren je ADA Divine Awakening, prvi festival svesnosti i intimnosti...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket