Džoni Štulić priložio potvrdu za zaštitu autorskih prava muzičara iz 1990. godine.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Njome SOKOJ potvrđuje da je njegovo potraživanje tantijema za Azrino živo izvođenje pesme “Džoni budi dobar” u Banjaluci validna.

Uz printskrin, Štulić je napisao i odgovor koji prenosimo u celosti:

Zbiљa? Na dokumentu lepo piše da će napuštaњe proizvoditi dejstvo počev od 31.12.1981. Opet lažete. No ako je tako kako kažete, šta onda znači ova kopirajt tvrdњa, zahtev ili potraživaњe (i to opetovano, toliko vam se osladilo i četrdeset godina pod kožu zavuklo) prava na moju pesmu Џoni budi dobar (Johan B. Good), koja je Azra Music iz februara 1982. (kad je javno obelodaњena), kad vi ionako nikakve veze sa kopirajtom nemate, sem ubiraњa prihoda ili dažbina po bilo kojem osnovu, pa tako i lažnom, ako već pravi iznaći ne možete. Navika je čudo jedno”.

Podsetimo, SOKOJ je pre dva dana naveo da je “Branimir Štulić istupio iz članstva u organizaciji SOKOJ u septembru 1981. i da mu je tom prilikom saopšteno da će napuštanje proizvoditi dejstvo od 1. januara 1982. godine”, a prethodno je kantautor i bivši frontmen Azre na svom Jutjub kanalu naglasio da od SOKOJ-a “nije primio ni dinara u celokupnom životu“, preciziravši:

Za drugu polovinu 1980. ste ubrali barem 50. 000 tadašnjih maraka samo od Jugotona na ime mojih autorskih honorara koje nikad nisam video, a sledeću ’81. kudikamo više, da ne spominjem radio-difuzna izvođenja kako u zemlji tako i inozemstvu (koja su daleko platežnija)”, napisao je Štulić, dodavši da SOKOJ nije “prestao sa ubiranjem njegovih prihoda ni po isteku ’81, već su to produžili sve do 1994”, kao i da ga je ova organizacija “svake godine oštetila za milion evra”.

Međutim, iz ove organizacije su na to reagovali saopštenjem u kojem su istakli i da Štulić nakon istupanja iz SOKOJ-a “nije pristupio nijednoj svetskoj organizaciji za kolektivno ostvarivanje prava” i zaključili:

SOKOJ, niti bilo koja druga organizacija nisu mogli da ubiraju naknadu za korišćenje njegovih dela, tako da ne postoje neisplaćeni tantijemi na ime Štulića”.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket