Džoni Mičel nakon Nila Janga i ona povlači muziku sa Spotifaja

0
Reklama

Džoni Mičel je rekla da će u u znak solidarnosti s Nilom Jangom ukloniti svoju muziku sa Spotifaja zbog širenja dezinformacija o koronavirusu.

Pevačica je rekla da taj striming div dopušta neodgovornim ljudima da šire laži koje ljude koštaju života. Ona je objavila i otvoreno pismo koje je potpisala koalicija zdravstvenih radnika, pozivaju Spotifaj da preduzme mere protiv širenja dezinformacija na svojoj platformi.

Vest je objavljena nedugo nakon što je Jang uklonio svoju muziku sa Spotifaja, navodno zbog prenošenja podlasta „The Joe Rogan Experience„, koji je poznat po antivakserskim stavovima.

„Odlučila sam da uklonim svu svoju muziku sa Spotifaja. Neodgovorni ljudi šire laži koje ljude koštaju života. Solidarišem se s Nilom Jangom i globalnom naučnom i medicinskom zajednicom po tom pitanju“, napisala je Mičel.

Otvoreno pismo odnosi se na epizodu Roganovog podkasta objavljenu 31. decembra 2021. u kojoj su spominjane neutemeljene teorije zavere.

Dopuštajući širenje netačnih i društveno štetnih tvrdnji, Spotifaj omogućuje medijima koje ugošćuje da nanose štetu poverenju javnosti u naučna istraživanja i bude sumnju u kredibilitet smernica utemeljenih na podacima koje daju medicinski radnici“, navodi se u pismu.

Jang je s druge strane pohvalio suparnika Spotifaj Amazon Music i ponudio svojim obožavateljima četiri meseca besplatnog korišćenja te striming platforme.

Spotifaj je tim povodom poručio da mu je cilj ravnoteža „sigurnosti za slušaoce i slobode za kreatore“ i istakao da je od početka pandemije uklonio preko 20.000 epizoda podkastova koji se odnose na kovid.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here