Džoni Dep režira film o slavnom italijanskom umetniku

0
Reklama

Italijanska glumica Luisa Ranieri pridružila se glumačkoj ekipi filma „Modi“ o slavnom italijanskom umetniku Amedeu Modiljaniju. Režiju potpisuje Džoni Dep, a snimanje je ovih dana počelo u Budimpešti.

Ranieri u filmu glumi Rozali, vlasnicu italijanskog kafe bara u Parizu koji je Modiljani crtao. Ona se prema njemu ophodila kao majka i brinula se o njemu dok je bio bez novca i stalno pijan, zbog čega nije mogao sebi da priušti čak ni jedan obrok dnevno. Buntovnog slikara i vajara koji se proslavio modernističkim delima, i koji je umro u 35. godini igra italijanski glumac Rikardo Skarmačo.

Legendarni Al Paćino igra svetski poznatog kolekcionara umetnina.

Za Depa, ovo je drugi film koji režira i to nakon pauze od 26 godina, jer je 1997. režirao prvi film „The Brave“ u kojem je i glumio sa Marlonom Brandom.

Film daje kratki prikaz života slikara Amedea Modiljanija i fokusira se na njegovu borbu kao umetnika koji pati od nedostatka priznanja. To je projekat koji smo Al Paćino i ja razvijali dugo godina. Odlična glumačka ekipa, zajedno s vizijom, duhovitošću i emotivnošću koju će Džoni uneti u film kao reditelj, recept su za ostvarenje sna”, smatra producent Bari Navidi.

Prema zvaničnom sinopsisu, radnja filma odvija se 1916. godine u Parizu, tokom 48 turbulentnih sati nakon kojih će se učvrstiti Modiljanijeva reputacija umetničke legende. Posle Budimpešte, snimanje se nastavlja u Italiji, na lokaciji koja će zameniti Pariz.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here