Džoni Dep dolazi u Beograd 19. oktobra za promociju animiranog serijala  

Velika holivudska zvezda ponovo među Srbima kao prava ekskluziva

0
Reklama


Velika holivudska zvezda ponovo među Srbima kao prava ekskluziva


BEOGRAD, 15. oktobra (Tanjug) – Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd – 19. oktobra povodom promocije prvog animiranog serijala, koji je proizveden u Srbiji u produkciji kompanije „Archangel Digital Studios“ Miloša Bikovića, kreiranog od strane italijanskog studija Iervolino Studios (IES).  

Ovom prilikom kompanija IES će i svečano otvoriti svoj studio u Beogradu.  
 

 “Veoma sam srećan zbog toga što sam, uprkos nepredviđenim dešavanjima u svetu, uspeo da održim obećanje koje sam dao prošle godine, a to je da će Džoni Dep doći u Beograd, i to kao naš gost“, rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač producentskih kompanija „Iervolino & Lady Bacardi Entertainment“ i „Iervolino Studios“.   

Jedva čekam da zajedno sa njim i Milošem Bikovićem, kao našim strateškim partnerom, predstavimo javnosti u Srbiji ono na čemu smo radili u proteklih godinu dana“, naveo je italijanski producent Iervolino.  


 Tokom beogradske posete 19. oktobra, Džoni Dep, Andrea Iervolino i Lady Monika Bacardi (suosnivač italijanskih kompanija), kao i Miloš Biković, predstaviće javnosti svoj najnoviji zajednički projekat, realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


Lady Monika Bacardi, Džoni Dep, Andrea IervolinoOvo je nastavak dugoročne saradnje koju Džoni Dep ima sa filmskom i televizijskom produkcijskom kućom Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, matičnom kompanijom Iervolino Studios iz Srbije. 

Slavni glumac je igrao u zapaženom dugometražnom filmu ove produkcije – „Čekajući varvare“ (2020), rađen po istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario. Režiju je potpisao istaknuti kolumbijski reditelj Siro Gera, u svom prvom ostvarenju na engleskom jeziku, dok su glavne uloge imali Džoni Dep, Robert Patinson i Oskarovac – Mark Rajlans.  


  Holivudski glumac je davne 1992. godine igrao u nezavisnom američkom filmu „Arizona Dream“ našeg reditelja Emira Kusturice, i kasnije (2009) je bio gost na festivalu „Kustendorf“ na Mećavniku.  

 Producent Iervolino je tokom produkcije animirane serije rekao da su u ekipi svi veoma uzbuđeni što su još jednom postigli dogovor sa Džonijem Depom, i istakao da su uspešno sarađivali na spomenutom igranom filmu  „Čekajući Varvare“.  

 Takođe je otkrio da je ovo prvi put da jedan holivudski glumac učestvuje u produkciji kratkometražnih animiranih sadržaja, što je dodatna potvrda da je ovaj format budućnost filma i da su na pravom putu.
 

 


Prva sezona ovog prvog animiranog serijala kreiranog u Srbiji, sastavljena od 54 epizode najkvalitetnijeg sadržaja za decu i sve ljubitelje animacije, biće uskoro dostupna na striming platformama širom sveta.  

 Na kreiranju serijala je u prethodnih godinu dana radilo više od stotinu umetnika i kreativnih stručnjaka iz Iervolino Studios-a u Beogradu i Novom Sadu, dok njegovu produkciju potpisuje partnerska produkcijska kuća Archangel Digital Studios. 

Džoni Dep je pre pandemije, tokom 2019. godine boravio neko vreme u Beogradu na snimanju američko-japanskog filma „Minamata“ Endrua Levitasa, koja se prikazuje u domaćim bioskopima. Dep u toj drami igra fotografa koji je ovekovečio – dokumentovao efekte trovanja živom na građane Minamate u gradu Kumamoto (Japan). 


Poslednji zapaženi filmovi američkog glumca bili su tokom 2018. godine – SF fantazija „Fantastične zveri: Zločini Grindelvalda“, „Profesor“ i „Grad laži“ (City of Lies), koji je ponovo bio u bioskopskoj distribuciji tokom pandemije (2020). 


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here