Svetski džez miljenik, izraelski kontrabasista Avišaja Koen 23. aprila u Beogradu

Avishai Cohen 23. aprila u Kombank dvorani, u organizaciji Doma omladine Beograda

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Razmatra se mogućnost da Covid pasoš bude način otvaranja barova, klubova i svih koncertnih prostora

Covid pasoš su ideja sve prihvaćenija među svetskim vladama, bilo reč o tome da se digitalna propusnica koristi isključivo...

Ruski muzički bend Pussy Riot objavio je spot za pesmu “Sexist”

U ovoj pesmi gostuje i Hofmanita, ruska repeska koja je 2019. godine osuđena na zatvorsku kaznu jer se sukobila...

Počelo snimanje serije o bendu “Sex Pistols”

Reditelj serije je Deni Bojl, a počeće da se emituje 2022. godine. Glavne uloge u seriji koja će opisati značaj...Izraelski kontrabasista po treći put među Srbima

Dom omladine i Beogradski džez festival po treći put predstavljaju domaćoj publici koncert svetski slavnog džez umetnika, izraelskog kontrabasiste Avišaja Koena (Avishai Cohen), koji će konačno održati koncert 23. aprila Kombank dvorani, u 19 časova.

Predstojeći koncert će biti Koenov treći nastup u Beogradu, ali i treći pokušaj od počekak pandemije koronavirusa da ovog izuetnog umetnika ponovo ugostimo: koncert sa Triom prvobitno je bio najavljen za april, a potom za decembar 2020. godine, kao BDŽF program plus. Oba puta je odložen zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i poteškoća sa međunarodnim putovanjima. Novi termin Avišaj Koen Trija će biti treća sreća.

Kontrabasista, pevač i kompozitor Avišaj Koen (1970, Kabri, Izrael) spada među džez zvezde koje je domaća javnost upoznala na Beogradskom džez festivalu još kada su još bile u usponu. Prvi put je publiku oduševio na Kolarcu 2007. godine, kada je tek kretao u globalni muzički „osvajački pohod“. Potom se vratio pred srpsku publiku kao jedan od najpopularnijih džezera 21. veka i najveća zvezda Beogradskog džez festivala 2016. godine, okupivši preko dve hiljade ljudi na koncertu u Velikoj dvorani Sava Centra.

Na predstojećem beogradskom koncertu predstaviće svoj novi, 17. po redu, album „Arvoles“ i to u novoj trio postavi koju čine izuzetni mladi talenti: azerbejdžanski pijanista Elčin Širinov (Elchin Shirinov) i izraelska bubnjarka Roni Kaspi, koja sa svega 20 godina života ima već 14 godina muzičkog iskustva.

Širinov je inicijalno samouk, ali je kasnije uzimao časove od Vagifa Sadikova, Erona Goldberga, Kevina Hejsa i Žana Mišela Pilka.

Od sredine 2000. ostvario je solidnu karijeru na evropskoj sceni kao lider, a poznata je i azerbejdžanska škola pijanizma – Vagif i Aziza Mustafa Zadeh.

Kaspi je tek prošlog leta napunila 20 godina, ali je na sceni od sedme.
Studira na Berkliju pod mentorstvom Teri Lin Karington i Bilija Kilsona, a vratila se u Izrael tokom pandemije, i na jednom Facebook jam session-u upoznala Koena i krenula da radi sa njim. Tako će i ovaj Koenov nastup obeležiti nova muzika i nova energija muzičara, pred kojima je slava koju su stekli njegovi raniji saradnici.

Biće ovo izuzetna prilika da se fanovi ponovo sretnu sa starim prijateljem, proslave moć muzike i zajedno uživaju u jedinstvenom zvučnom univerzumu koji Koen stvara svojim magičnim prstima.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 1.600, 2.200 i 2.500 RSD. Posetioci koji imaju ulaznice kupljene za ranije najavljene termine koncerta Avišaj Koen Trija (27. aprila i 16. decembra 2020.) moraju ih zameniti za ulaznice sa novim terminom koncerta (23. aprila 2021. ).

Ulaz na koncert biće moguć samo sa ulaznicama sa novim datumom, a zamena se može izvršiti na Ticket Vision Blagajni u Domu omladine Beograda, najkasnije do 22. aprila 2021.

IzvorTanjug

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Preminuo Aleksandar Sanja Ilić, osnivač grupe “Balkanika”,

Rođen je 1951. u Beogradu. Njegov otac je kompozitor Miodrag Ilić Beli, a brat kompozitor Dragan Ilić koji svira...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket