Džek Dimič (Željko Dimić) dobio prvu glavnu ulogu u američkom filmu „Among the Ashes“

Veoma bogat raspored snimanja sve traženijeg glumca u Americi i Srbiji

0
Reklama


Veoma bogat raspored snimanja sve traženijeg glumca u Americi i Srbiji


BEOGRAD, 31. avgusta (Tanjug) – Srpski glumac sa karijerom u Americi Željko Dimić ili Džek Dimič, kako ga znaju u Holivudu, dobio je glavnu ulogu u novom američkom filmu „Among the Ashes“, čije će snimanje početi sredinom oktobra i trajaće do kraja novembra u Ohaju i Pensilvaniji, otkrio je poznati dramski umetnik agenciji Tanjug, kao i portalu Music Pocket.


   Ovo će biti Dimićeva deveta uloga gde tumači rođenog Amerikanca, u američkom filmu i ukupno 87. rola na velikom i malom ekranu, i kako je otkrio, sada se dešava prvi put da glumac sa naših prostora ima glavnu ulogu u holivudskom filmu, a da igra rođenog Amerikanca.  

Inače, hiper produktivni glumac je ostvario čak 72 uloge u američkoj produkciji na filmu i TV serijama.


  Zaplet budućeg trilera je sledeći – bogati biznismen krije strašnu tajnu na tavanu svog doma. Ali kad mlada domaćica zapreti da će ga razotkriti, on ubrzo shvata da bi njene radnje mogle imati smrtonosne posledice.  


 Džek Dimič tumači ulogu Prestona Aša, tog bogatog veleposednika iz države Konektikat, koji je umešan u pranje novca, kao i ubistvo jedne žene sa kojom je bio u vezi.
  Oženjen je sa Kit Eš, koju glumi Denis Ričards, poznata iz ranijih hit filmova “Divlje strasti” i “Svemirski vojnici”, inače bivša supruga zvezde Čarlija Šina.   

Reditelj i scenarista je Stjuart Altman, debitant na polju dugometražnog igranog filma, koji je do sada imao iskustva u dokumentarcima i kratkim igranim ostvarenjima.  Jack Dimch trenutno boravi u Beogradu gde snima domaću verziju čuvene američke TV serije “Dinastija” od 220 epizoda, za produkciju “Emotion”, sa kojima je već sarađivao na srpskom odgovoru holivudske bolničke serije “Urgentni centar”. 


  Tu se ne završavaju projekti na domaćem terenu veoma angažovanog glumca, jer u Srbiji snima i drugu sezonu krimi serije “Klan” autora Bobana Skerlića, a čeka ga i novi domaći film “Kofer” reditelja i scenariste Bojana Andrejeka, gde igra i Frano Lasić.  


  Tokom jula u SAD je premijerno prikazana apokaliptična TV serija “Revolveraš Bili Kejn”, kao i ratni epski film “Gvozdeni krst: Put u Normandiju”, gde takođe igra Dimič.  


  U veoma tesnom kalendaru, u narednom periodu upisani su i novi projekti koji tek čekaju američko-srpskog glumca, kao što je američka serija “Dopamin”, film “223 Wick”, čak i indijska drama “Rocketry: The Nambi Effect”.  


Snimio je još dva domaća filma, čije se premijere čekaju već neko duže vreme – “Ključ” Marka Sopića (igraju još Radivoje Raša Bukvić, Ljubomir Bandović, Branimir Bane Popović i pokojni – Boris Komnenić) i “Volja sinovljeva” Nemanje Ćeranića, u kome glume i Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković, Marta Bjelica, Igor i Petar Benčina.   


  Džek Dimić je 5. avgusta imao uživo susret sa beogradskom publikom kada je izveo monodramu “Oj, živote” Josipa Pejakovića u novom letnjem pozorištu “Teatrijum” u Kapetan Mišinom zdanju. 
Taj komad je već igrao u Beogradu pre pandemije na scenama KC Grad i kluba “Polet”.  


  U eri hiper produkcije domaćih serija, Dimič je već igrao u nekoliko naslova (“Vojna akademija”, “Državni službenik”, “12 reči”), ali i u regionalnim (“Konak kod Hilmije”) i američkim serijalima snimanim u Srbiji (“Predstraža” – The Outpost). 


  Glumac je već dve decenije na radu u Americi gde gradi karijeru, koju je počeo u nezavisnom američkom filmu “Tri sata ujutru” (“3 A. M.” 2001) Li Dejvisa, uz Denija Glovera, Pem Grir i Sergeja Trifunovića.  


  Poslednjih godina Dimič gostuje u mnogim popularnim američkim TV serijama koje redovno prati i voli publika u Srbiji: “Mesto zločina”, “Red i zakon: Odeljenje za specijalne žrtve”, “Plava krv”, “Havaji 5-0”, “Blacklist”, “Sleeper Cell”, “Chuck”, “Burn Notice”, “Undercovers”, “Limitless”.  


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here