Dve devojke odnele su ih pre 55 godina: Hendriksovi rukom pisani stihovi ponovo spojeni

0
Reklama

Legendarni gitarista Džimi Hendriks je pre svirke u Engleskoj 1967. godine pocepao na dva dela stranicu papira sa rukom ispisanim tekstom pesme „51st Anniversary“, kako bi dao autograme svojim obožavateljkama. Dve polovine papira sa Hendriksovim rukopisom i potpisom spojene su posle 55 godina.]

Američki muzičar Džimi Hendriks i njegov bend „Jimi Hendrix Experience“ svirali su u Batu, u Engleskoj 20. februara 1967. godine, kada su slučajno zamenili Čaka Berija, koji je otkazao svoj nastup.

Pred sam početak koncerta, dve obožavateljke Džimija Hendriksa došle su iza scene sa molbom da dobiju autogram.

Pošto nije imao prazan papir, Hendriks je pocepao stranicu iz bloka svojih pesama, podelio je na dva dela i potpisao zajedno sa članovima benda 0 bubnjarem Mičom Mičelom i basistom Noelom Redingom.

Na pocepanoj stranici bio je rukom pisan tekst pesme „51st Anniversary“ koja je samo tri nedelje kasnije objavljena kao B strana hit singla „Purple Haze“, Hendriksovog drugog u karijeri.

Tokom godina dve devojke su otišle svaka svojim putem, a sa njima i dve stranice stihova. Prošle godine jedna od njih se oglasila i posetila prodavnicu rokenrol suvenira „Tracks Limited“ u Lankaširu, kako bi dobila procenu vrednosti svog autograma.

Na molbu „Tracksa“, pronašla je svoju prijateljicu u Batu, posle 50 godina. I ona je sačuvala svoju stranicu sa autogramom.

Žene su ostale anonimne, ali su pristale da prodaju svoje polovine pocepane stranice sa rukopisom, čija vrednost je procenjena na petocifreni iznos.

Postoji jako malo rukopisa Džimija Hendriksa, a još manje onih koje su potpisali Džimi i druga dva člana benda“, istakao je Pol Vejn iz „Tracksa“.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here