Dva sata rokerskog uživanja za sva čula ! Negative (03.09.2020.) klub BitefArtCafe

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Koncerti danas i sutra u Beogradu – sreda i četvrtak (23.09. & 24.09.2020.)

ANA ĆURČIN, KKN, PABLO KENEDIDanas, sreda, 23.09. : 1) Terasa Savamale, Gavrila Principa 43,...

Bend MAiKA predstavlja novi singl, spot i nove pevačice

Nakon dugog iščekivanja bend MAiKA otkriva nam, uz već dobro poznati zvuk, neke novitete. Zvuk obogaćuju elementi...

Drive in bioskop na Adi se zatvara u nedelju

“Pozovi M”, “Beležnica”, “Sladak život” i “Zeka Rodžer” Filmska sezona u Drive In bioskopu na Adi u Beogradu...

Muzički program se polako vraća u prestonicu Srbije, što dokazuje još jedan uspešan koncert sinoć, kada je nastupila grupa “Negative” u gotovo prepunom klubu BitefArtCafe Summer Stage na Kalemegdanu.
    Čekali smo ih da sviraju i u julu mesecu, ali zbog pandemije moralo je biti pomereno do novog datuma, koji se u četvrtak veče konačno i realizovao.

Jedan od najboljih vokala u domenu rok i pop muzike ikada, Ivana Peters bila je vidno željna nastupa i uživanja na sceni, posebno zbog širenja pozitivnih vibracija, hemije i energije sa svojom vernom publikom.

  – Čudno mi je da smo tu, da sviramo, da možemo da imamo koncert.  Izgleda da zato sada imam i malu tremu”, šarmantno i u svom maniru izjavila je uvek iskrena Ivana.
  – Ali naravno, moramo biti na distanci, da poštujemo mere– dodala je pevačica i krenula žestoko sa svojim glasom da prošeta publiku kroz svoja četiri studijska albuma, a ovim putem i dalje slavi dve decenije postojanja benda, što je startovalo prošle godine.

  Vidno uzbuđena i raspoložena, Ivana je skakutala po bini kao tinejdžerka, A nizali su se rok hitovi veoma vešto i emotivno, publika ih je prihvatala sve vreme sa puno duše i uživanja, što se osetilo u svim momentima dok uglas pevaju refrene i stihove.

Negative je veoma uvežban sastav, za koji je teško pomisliti da je imao toliku pauzu u nastupima zbog Covida 19, vrlo su utrenirani i imaju kondicije za puna dva sata koliko je trajao koncert pod vedrim nebom, kod Teniskih terena na Kalemegdanu.

 – U martu sam poslednji put pevala na mikrofonu, a onda više nisam, osim u kući i smetala sam komšijama, uz osmeh je Peters otkrila fanovima.

Liderka benda je padala u mračan i depresivan “Svet tuge”, da bi onda odmah prešla u sledeće stanje ushićenosti kada traži “Ljubav” uz poseban “Čarobni napitak”, a onda se plaši da je sva “Od stakla”, iako želi da pleše “Tango”.
   Neumorno su momci iz benda pratili vokal dame ispred njih, koja je povremeno davala mikrofon publici što se uželela da peva sa svojim favoritom.

Rokerka je uživala dok ide Mala noćna muzika odnosno “Jutro posle dodira”, tražila odvažno “Daj mi ritam” (biću tvoja muzika), ili “Iznenadi me”, a nije joj prijatno kada je ispred nje neki “Mamin sin”.Ako se autorka svojih kompozicija ne nalazi “Ni ovde ni tamo”, onda možda vapi “Spusti me na zemlju”, uglavnom ako je kompletno “Zbunjena”, ili “Bez promene”, postane i jedna “Julija”, ali priznaje pred kraj, veoma romantično, osećajno i lično – “Ja bih te sanjala”, ali se zastraši kad čuje i zato vikne iz dubine moćnog glasa – “Ti me ne voliš”.


Ivana Peters i njena grupa Negative su stvorili jedno posebno veče sa gotovo vrhunskom atmosferom i katarzom, sa ogromnim brojem hitova koji su imali svoj niz kao na pokretnoj traci.


  Posle dva sjajna koncerta u Zimskom Bitefu na Paliluli (Novi BitefArtCafe), Negative se vraća pred Beograđane, koje su osvojili i na Beer festu 2019, i tek će krenuti dalje u muzičke pohode svuda.


Možda je nedostajalo u samom nastupu više dinamike, a manje praznog hoda, jer su se osećale pauze koje prave članovi između pojedinih numera.


Nakon puna dva sata koncert je završen, uz sve mere zaštite, u želji da se publika druži i dalje sa ovom grupom u mesecima koji predstoje u celoj zemlji.

    Svakako ih jedva čekamo ponovo, kad god bude.  

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

“Opera u vašem kraju” Narodnog pozorišta iz Beograda u petak i subotu (02.10. – 03.10.)

Narodno pozorište u Beogradu nastavlјa sa serijom ambijentalnih koncerata “Opera u vašem kraju” od prošle sezone, i sledeća izvođenja dva spektakla...

Koncert hora “Branko” u petak 2. oktobra u Kragujevcu

Veliki hor Niške crkveno pevačke družine ''Branko'' održaće koncert u petak, 2. oktobra od 20 sati u Kragujevcu, na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije.

Bend MAiKA predstavlja novi singl, spot i nove pevačice

Nakon dugog iščekivanja bend MAiKA otkriva nam, uz već dobro poznati zvuk, neke novitete. Zvuk obogaćuju elementi elektronske i pank muzike, uz...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!