Dva koncerta za jedno veče: “Ana & The Changes” i “Ljubičice” 6. aprila u Domu omladine Beograda

Alternativna scena nam stiže i osvaja na proleće

0
Reklama


Alternativna scena nam stiže i osvaja na proleće


BEOGRAD, 16. februara: Poznata muzička umetnica Ana Ćurčin i njen sastav ““Ana & The Changes” zajedno sa grupom “Ljubičice” nastupiće 6. aprila u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Dugo nisu svirali u Beogradu, a sada su odlučili da udruže snage i održe dva koncerta za jedno veče.

Dva benda će tako premijerno izvesti pesme sa novih albuma – „Susret“ i „Dok čekamo pad“, ali i predstaviti važne numere kroz deset godina karijere.

Poslednji koncert “Ana & The Changes” održali su u Beogradu upravo u Domu omladine 2021. godine, a na ovom prostoru sale “Amerikane”, i u Velikoj sali DOB, Ana Ćurčin je od 2017. imala solo koncerte i nastupe u vidu predgrupe nekih inostranih bendova (“Still Corners”, 2019).

U međuvremenu su za divnu pesmu „Tu“ dobili nagradu “Milan Mladenović” od istoimene Zadužbine, za najbolju pesmu 2021. godine, a ove godine očekuju brojne gejmerske hitove kao rezultat saradnje sa studijom “Demagog” i Igorom Simićem.


Ana-The-Changes-i-Ljubičice-Foto-1-Danilo-Mijatović
Sa flautistkinjom Milenom Jančurić, Ana Ćurčin je tokom leta 2022. komponovala muziku za predstavu „Drama o kraju sveta“ za festival BELEF (premijera je održana u Botaničkoj bašti) i pozorište Atelje 212, a tokom marta će izdati EP „Susret“ na kojem su sve pesme na srpskom jeziku.

Osim Ane Ćurčin, prošireni sastav Ana & The Changes čine i klavijaturista Goran Antović, Ana Protulipac – bas i vokal, Aleksa Milijanović – bubanj i Milena Jančurić – flauta.


Ovim koncertom će biti obeleženo 10 godina od objavljivanja prvog singla „Cut Loose“ i prvog koncerta koji je Ana održala u Kulturnom centru Grad, sada u Beogradu na vodi.

Ana je održavala koncerte u mnogim intimnijim prostorima i klubovima po Beogradu (Soul Society – Bitef teatar, KC Grad, Bazeni “11. april” – kao predgrupa bendu “Cigarettes After Sex”), Srbiji i regionu.

Stil i žanr Ane Ćurčin teško se može jasno definisati, negde izmedju ambijentalne muzike i „dream pop“ pravca, a kako većim delom peva na engleskom jeziku, u potpunosti svojim vokalom i tekstovima deluje da je inostrana umetnica.


U početnoj fazi karijere imala je nekoliko zajedničkih koncerata sa alternativnom domaćom grupom “Stray Dogg”, koji takodje komponuju pesme na engleskom, tako da su imali i koncert u Sava centru.


Ana-The-Changes-i-Ljubičice-Foto-2-Danilo-Mijatović

Ljubičice” iz Pančeva su posle višegodišnje “hibernacije”, prošlog leta predstavile novi zvuk sa singlovima „Opet“ i „Možda je vreme“.

Ranije su često nastupali zajedno sa levorukim pančevačkim elektro rock duom “Buč Kesidi”, tako da su uvek sa njima delili scenu i festivale.


Posle trogodišnje koncertne pauze, vratili su se na nedavno – 20. januara u Kulturnom centru Pančeva, zajedno sa pijanistkinjom Olgom Petrović, kada su predstavili prva dva izdanja diskografske kuće “Krokodil”, albume „Slow Rag“ i „Dok čekamo pad“.

Sastav “Ljubičice” je sada trio, u kome uz braću Stevanović – Petra i Vuka, spomen uta Olga svira klavijature i peva, tako da ta neobjašnjiva kombinacija gruva, zapitanosti i odlučnosti dobija sasvim novu snagu na bini, nevažno da li pevaju stare hitove ili potpuno nove pesme.


Grupa “Ljubičice” će tokom marta objaviti album „Dok čekamo pad“, a pored novih pesama koncert će svakako obeležiti i horsko pevanje njihovog hita „Jedva čekam rat ljudi protiv mašina“.

Svakako, sve ljubitelje dobre muzike 6. aprila u Domu omladine očekuju dve grupe koje uživaju u tome što rade, osam vrhunskih muzičara na sceni, dva nova albuma, dobro znani hitovi, specijalno dizajnirano svetlo, velika bina i prostrana sala, poručuju ovi muzičari.


Ljubičice foto Aleksa Borković
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here