Dva koncerta stranih muzičara danas i sutra u Beogradu (30.11. + 01.12.): Norman Beaker i Romano Nervoso

Na kraju godine još malo inostranih muzičara stiže u Srbiju

0
Reklama

Na kraju godine još malo inostranih muzičara stiže u Srbiju


BEOGRAD, 30. novembra: Za sam kraj godine, nakon raznih koncerata stranih muzičara i ponekih spektakl dogadjaja, večeras i sutra u Beogradu će biti održani intimniji nastupi britanskog bluz umetnika Normana Bejkera i italijanskog rokera Romano Nervoso i to oba u pab klubu “Black George”.


Norman Beaker nalazi se na čelu britanske bluz scene više od 4 decenije svirajući sa Aleksisom Kornerom, Grejemom Bondom, Džekom Brusom, Tonijem Eštonom, Polom Džonsom, Erikom Bardonom i mnogim drugima.


Norman je sarađivao sa: B.B. Kingom, Džimi Rodžersonom, Badi Gajem, Louel Fulsonom, Fenton Robinsonom, Čaka Berijem, Keri Bel, Džejms Bukerom, Džon Lordom, Lari Garnerom i Rubi Tarner.

Od 2017. Norman je uveden u Kuću slavnih bluza (Blues Hall of Fame), što je zaista prestižno priznanje i samo nekolicina britanskih umetnika može da se pohvali ovom činjenicom, a to su Erik Klepton i Džek Brus. Norman je samo 7. britanski umetnik koji je nagrađen.

Norman je kao beli Fredi King“, rekao je za umetnika čuveni B.B. King.

Norman Bejker je već više puta dolazio u Beograd i održavao intimnije koncerte na scenama Doma omladine, kluba Atom Akademija i drugim mestima, poslednjih nekoliko godina.

Koncertna agencija “Rock Svirke” iz Beograda na čelu sa Nebojšom Petrovićem je veoma vredna, jer često organizuje čitave turneje Normana Bejkera po mnogim gradovima Srbije, regiona, inostranstva, tako da je na aktuelnoj turneji britanski bluzer već nastupao u Kulturnom centru Čelarevo, u Smederevskoj palanci, Senti, Banja Luci (Republika Srpska), Đakovu i Zagrebu (Hrvatska).


Naredne stanice će biti već sutra, 1.12. u Gimnaziji “Svetozar Markoivić” u Jagodini, petak, 2. decembar je rezervisan za Gradski kulturni centar Užice, 3.12. će nastupiti u Omladinskom centru Zaječar, a tokom decembra u organizaciji “Rock Svirke” će svirati i u Bugarskoj (Sofija, Plovdiv), Grčkoj (Seres, Solun), a naredne godine i u Gomunice (Poljska), Salzburgu (Austrija), Ženevi (Švajcarska).
Romano Nervoso održaće svoj premijerni nastup večeras, 30.11. u Banja Luci u KSET Pabu od 21.00h gde će promovisati aktuelni album „The Return of the Rocking Dead„, a onda će sutradan stići u Beograd na vodi u pab klub “Black George”.

Romano Nervoso je italijansko-belgijski sastav koga karakteriše širok spektar muzičkih uticaja odakle su razvili vlastiti stil: spaghetti rock and roll; divlji rokenrol koga sviraju Italijani.

Lider grupe je stekao reputaciju kuma „spaghetti rock“ žanra, poznat je po energičnim i žestokim koncertima, a svirao je kao predgrupa brojnim muzičarima kao što su Johnny Hallyday, Danko Jones, Triggerfinger, Band of Skulls, Skip the Use, Boots Electric, the Datsuns, the Sonics, King Khan & the Shrines i mnogi drugi.

Od sviranja po lokalnim barovima i tavernama stigli su do pozornica najvećih svetskih dvorana i festivala poput Szigeta, gde su fanovi mogli da se uvere u harizmatičnost i nepogrešivo osoben stil koji poseduju. Njihova muzika korišćena je za potrebe soundtracka serije “Mayans MC”, spin-offa popularnog akcionog serijala “Sons of Anarchy”.
U aprilu 2020. godine objavili su novu ploču ‘The Return of the Rocking Dead’ za diskografsku kuću “Mottow Soundz” sa pratećim bendom koga čine gitarista Greg Chainis, bubnjar Lucas Lepori, basista Fabrice Giacinto, odnosno drugi gitarista Ruggero Catania.

Novi album najavljen je singlom “Wild Boy” gde mu društvo pravi stari saradnik Danko Jones.

U pitanju je ljubavna pesma, ali nije nužno o ljubavi između dvoje ljudi, mada može biti shvaćena i na taj način, ukoliko vam se tako sviđa, ali je više o onome što volite da radite sa strašću, ono što čini da se osećate živo, divlje. Upravo to je ono što ja osećam u vezi sa muzikom”, izjavio je Nevoso povodom ovog singla.

Časopis “Classic Rock Magazine” uporedio je Romano Nervoso sa bendovima “New York Dolls” i rani “AC/DC”, kao i Markom Bolanom.

„This is where punk and pop meet the “New York Dolls” and Marc Bolan, early AC/DC on boogie-woogie, party beats in Italian with English influences, pseudo masculine posing in glitter“, pišu u časopisu “Classic Rock Magazine”

“Straight Out of Wallifornia live”:

“Meet the 300 Sicilians”:

“Wild Boy” (featuring Danko Jones):Website: https://www.mottowsoundz.com/romano-nervoso-artist-page
Facebook: https://www.facebook.com/romanonervoso/
Instagram: https://www.instagram.com/romanonervoso/?hl=en
BandCamp: https://romanonervoso.bandcamp.com
Youtube: https://www.youtube.com/RomanoNervoso
Apple Music: https://music.apple.com/gb/artist/romano-nervoso/433350893
Spotify: https://open.spotify.com/artist/44KF6kM7O7HaLyLjFk0bnn
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/470574

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here