Dva festivala tokom avgusta i septembra u Arandjelovcu i Rumi

Šansa za mlade demo bendove

0
Reklama

Šansa za mlade demo bendove


Arandjelovac, Ruma, 16. avgusta:
Dva festivala tokom avgusta i septembra biće održana u Arandjelovcu i Rumi za sve ljubitelje nezavisne struje indie demo bendova i alternativnog roka, kao i one koji vole tribjut grupe posvećene velikim svetskim i domaćim zvezdama.

Muzički festival „Arandjelovac zove“ 25. i 26. avgusta za nove bendove

ARANĐELOVAC: Šesto izdanje muzičkog festivala „Arandjelovac zove“ u organizaciji istoimenog Udruženja gradjana biće održan 25. i 26. avgusta u Arandjelovcu, najavljeno je na društvenim mrežama.


Festival je usmeren prvenstveno na promociju neafirmisanih i demo bendova, tako da se u programu ne nalaze „mejnstrim“ rok zvezde koje publika gleda na gotovo svim domaćim manifestacijama širom Srbije, prema odluci direkcije.

U dva dana će se predstaviti ukupno 16 bendova (osam po danu), od kojih je 10 demo, koji su odabrani od preko 40 prijava, i šest revijalnih grupa.

Grupe će se takmičiti za vredne nagrade kao što je snimanje autorskog singla u muzičkom studiju u Arandjelovcu, učešće na četvrtom izdanju poznatog festivala „Roll and Blues Fest“ 2024. u Arandjelovcu, kao i električna gitara za najboljeg gitaristu.

Sam festival tokom dva dana maratona će se odigrati na otvorenom sportskom terenu Sportsko rekreativnog centra „Šumadija“.

Prvog dana će svirati sastavi – „Wanzhulj“, „Promonael“, „Echo Spiritus“, „Restore“, „Petra“, i u revijalnom segmentu – „Karakondžule“, „Rulja Inc“ i „Oslobodioci“.

Drugi dan će obeležiti grupe „Ozarje“, „BBA“, „Midoli“, „Adam“, „Sara Džesika panker“ (beogradski pank rok sastav je dobio ime prema holivudskoj glumici Sari Džesiki Parker), i revijalni deo – „The Trash“ (Tribute bend to „The Clash“), Čvrge“ (požarevačko-kragujevački ska pank bend nastao 2011, sa prvim nazivom „Serbska„) i „Čikine bombone“ (psihobili trio nastao 1998. u Beogradu, originalni naziv im je bio „Grandpa Candys“ prema junaku Džimiju Kendisu, iz andergraund stripa 50-ih godina).

Stručni žiri festivala i takmičenja „Arandjelovac zove“ (Arandjelovac Calling) čine – Zoran Lazarević „Betmen“, Olga Kepčija – radio voditeljka i novinarka, Vlada Janković Džet – muzičar i radio voditelj, Rodoljub Stojanović Rodja – vlasnik diskografske kuće „Multimedia Music“, dok će peti glas dati publika u slučaju da bude nerešeno.

„Start festival“ 1. i 2. septembra u Rumi 

RUMA  – Dvodnevni „Start festival“ koji okuplja najpoznatije tribjut bendove iz Srbije, biće održan 1. i 2. septembra u izletištu Borkovac, nadomak Rume, saopšteno je na društvenim mrežama ove manifestacije.

Kako su organizatori najavili, festival predstavlja nezaboravno putovanje kroz vreme i pregled istorije inostranog i domaćeg rokenrola, dens i pop muzike.

Prvog dana 01.09. će nastupiti (Ne)Normalni bend i Zdenko Kolar kao Tribjut Vladi Divljanu i grupi „Idoli“ (često sviraju u Beogradu na Kolarcu i u Mts Dvorani), „ABBA Ring“ – ABBA Tribute bend, i projekat „Queen Sensation“ – Queen Real Tribute bend, veoma traženi svuda u zemlji i širom sveta.
Zanimljivo je da će ta tri benda prvog dana Start festivala u Rumi imati i celovečernje koncerte uskoro u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu, krajem avgusta i početkom septembra.

Prvi dan će zaokružiti „Red Hot Chilli Peppers“ tribute ili RHCP tribjut bend.

Drugog dana 02.09. nastupiće „IQV“ – EKV Tribute,The BestBeat“ – The Beatles tribute (skoro su imali uspešan koncert u Mts Dvorani, ranije u Domu omladine Beograda, Kolarcu, UK Vuk Karadžić, i širom sveta), Black Metallica tribute i Bijelo dugme tribute.

Direkcija Start festivala poručuje publici da se prepusti uživanju u tribjut bendovima velikih svetskih zvezda i njihovim večnim hitovima, tokom dva dana, na samom podnožju Fruške Gore, u blizini borova i Borkovačkog jezera te da upozna lepotu Sremskog okruga i opštine Ruma.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here