Dva benda iz Grčke dolaze u AKC FUZZ, Allochiria i Their Methlab !

0
Reklama

U četvrtak 11. maja u niški AKC Fuzz dolaze čak dva Grčka benda, Allochiria i Their Methlab, lokalna podrška će im biti Bitter Taste.

Vrata prostora se otvaraju u 21h i svika će početi na vreme zbog radnog dana. Upad na svirku je 500rsd

Allochiria je post-sludge bend nastao 2008. godine u Atini. Objavili su jedan EP(2010) i dva albuma Omonoia(2014) i Throes(Art of Propaganda, 2017). Treći album Commotion objavljen je 23. aprila ove godine za Venerate Industries. Do sada su delili binu na brojnim koncertima i festivalima sa bendovima: Amenra, Social Distortion, Deafheaven, Year of No Light, Altar of Plagues, Toundra, Minsk, Harakiri for the Sky, Deaf Kids i mnogim drugim. Nastupali su na festivalima Desertfest Athens(2017), Rockstadt Extreme Fest u Rumuniji(2014, 2018) i Rockwave Festival Athens(2022) i organizovali dve evropske turneje 2015. i 2018. godine. Njihova muzika je tematska a vrti se oko ljudi kao društvenih bića, korupcije koja ih definiše u modernim društvima, njihovih ispraznih borbi, bolnih rutina i posledica njihovog delovanja u svetu oko njih.

Svoje muzičko putovanje Their Methlab započinju 2011. godine u severozapadnoj Grčkoj u gradu Janina. Ovaj region zemlje obiluje post-apokaliptičinim prizorima, melodičnim vetrom koji topi lice i svemoćnim planinama. Ovaj pejzaž, njihov studentski način života i muzička scena grada prvi su uticali na formiranje osnove benda. Njhova muzika se pojavila u obliku dugih, teških, groovy, psy džemova. Prvi EP objavili su kao samostalno izdanje 2013. godine.

Naredne tri godine bend je bio na pauzi, ali to ih nije sprečilo da podele binu sa velikim brojem sjajnih bendova koji su imali uticaja na njihov zvuk kao što su: Jakob(NZ), Toundra(ES), Elder(SAD) i Samsara Blues Experiment(DE). Od 2017. godine sedište Methlab objekata (i rezidencijalnih i laboratorijskih) preselilo se u centar Atine. The Last Second je prvi album benda i dolazi kao nagrada nakon svih ovih godina stvaranja muzike. Da bi se uhvatila magija, album je snimljen uživo. Snimanja su se odvijala u BlackBox studiju, gde su proveli 14 dana eksperimentišući oko pojačala, mikrofona, zvukova, efekata, cigareta, kafe i dinosaurusa. Rezultat je mešavina oštrih ritmova, sanjivih, ali agresivnih gitarskih melodija i čvrstih bas linija.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here