Duran Duran singlom “Danse Macabre” najavili istoimeni album inspirisan Noći veštica

0
Reklama

Duran Duran najavili su svoj šesnaesti studijski album „Danse Macabre“ koji će svetlo dana ugledati 27. oktobra. Album je inspirisan Halloweenom, a sastojaće se od prigodnih jezivih pesama.

„Danse Macabre“ će biti sastavljen od 13 pesama, među kojima će se naći tri originalne pesme i desetak obrada već objavljenih pesama. Prvi singl s izdanja već je izašao i nosi ime albuma.

Duran Duran obradili su, između ostalih, „Bury A Friend“ Billie Eilish, „Psycho Killer“ Talking Headsa i „Paint It Black“ Rolling Stonesa. Osim toga, na svoje šesnaesto izdanje doveli su i goste od kojih se ističu Nile Rodgers i Victoria De Angelis iz Maneskina koja se pojavljuje na pesmi „Psycho Killer“.

Frontmen Simon Le Bon o albumu je izjavio: „Radi se o ludom Halloween partyju. Trebalo bi biti zabavno“. Na njega se nadovezao klavijaturista, Nick Rhodes, koji je pojasnio da je album inspirisan njihovim prošlogodišnjim koncertom održanim za Halloween u Las Vegasu: „Odlučili smo da iskoristimo trenutak za stvaranje jedinstvenog, posebnog događaja. Bilo je jednostavno neodoljivo koristiti veličanstvene gotičke vizuale uz mračni soundtrack horora i humora. To veče u Vegasu nas je inspirisalo da dalje istražujemo i napravimo album, koristeći Noć veštica kao ključnu temu. Izdanje je metamorfizirano čistim, organskim procesom i ne samo da je napravljeno brže nego išta od našeg debitantskog albuma, ono je takođe rezultiralo nečim što niko od nas nije mogao da predvidi“. Basista benda John Taylor predstavio je „Danse Macabre“ kao odličan uvid u autentičnost benda.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here