Duran Duran izdao novi album “Danse Macabre” gost basistkinja Måneskina

0
Reklama

Pioniri engleskog novog vala, povodom Noći veštica izdali su album “Danse Macabre”. Album, čiji naslov preveden u hrvatski glasi “ples smrti” njihov je šesnaesti u karijeri. Sastoji se od novih pesama, obrada te novih verzija starog materijala benda. Bend je ideju za album, u kojem je u središtu pozornosti Noć veštica, dobio još prošle godine. Naime, tada je bend za Noć veštica odsvirao koncert u Los Anđelesu.

Od ukupno 13 pesama na albumu, tri su nove autorske – “Confession in the Afterlife”, “Black Moonlight” i naslovna, “Danse Macabre”. Osim originalnih pesama, bend je za potrebe albuma ponovno snimio “Night Boat”, koja se inače javlja na prvom debitantskom albumu benda, takođe imenovanom “Duran Duran”. U sklopu albuma, bend je između ostalog obradio i The Rolling Stonese (“Paint It Black”), Billie Eilish (“Bury a Friend”) te Talking Headse (“Psycho Killer”).

Uz bend, na albumu su se takođe pojavila i dva gosta. Funk legendu Nilea Rodgersa možemo čuti na gitari u “Black Moonlight”, dok se na obradi “Psycho Killer” javlja i Victoria de Angelis, basistkinja italijanskog Måneskina. Uz Rodgers i De Angelis, na albumu je učestvovao i nekoliko bivših članova benda. Na albumu se tako javljaju Andy Taylor i Warren Cuccurullo. Taylor je kao gitarist s bendom posljednje nastupio 2006. godine, dok je Cuccurullo svirao do 2001.

“Danse Macabre” dolazi kao relativno neobičan podvig benda, koji je prošle godine postao članom Rock and Roll kuće slavnih. Posebno iznenađuje obrada Billie Eilish, o kojoj je frontmen Simon Le Bon govorio u sredu u intervjuu za Rolling Stone. Naime, Le Bon je tada rekao kako je obradu “Bury a Friend” kombinovao s varijacijom arapskog moda hijaz kar, u kojeg ga je uveo ni manje ni više no – King Gizzard and the Lizard Wizard.

Duran Duran – Danse Macabre

 1. Night Boat
 2. Black Moonlight
 3. Love Voudou
 4. Bury a Friend (Billie Eilish cover)
 5. Supernature (Cerrone cover)
 6. Danse Macabre
 7. Secret Oktober 31st
 8. Ghost Town (The Specials cover)
 9. Paint it Black (The Rolling Stones cover)
 10. Super Lonely Freak (Rick James cover)
 11. Spellbound (Siouxsie and the Banshees cover)
 12. Psycho Killer (Talking Heads cover)
 13. Confession in the Afterlife
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here