Dunja Knebl objavila video za pesmu “Naša mat”

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

ODLOŽEN KONCERT ŽELJKA VASIĆA U KOMBANK DVORANI]

NOVI DATUM KONCERTA BIĆE NAKNADNO SAOPŠTEN, A KUPLJENE ULAZNICE VAŽE ZA NOVI TERMIN Usled novouvedenih mera Kriznog štaba i Vlade...

Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini, prenosi Nova.rs.

Boris Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao...

CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da pozovu publiku da u sredu 10. marta u 19 časova prisustvuje...

Dunja Knebl objavila je video spot za pjesmu “Naša mat”, tradicijsku pjesmu iz austrijskog Gradišća u kojoj se opisuje vječita borba za slobodu i samostalnost među ljudima koji su bliski. Pjesma “Naša mat” nalazi se na najnovijem albumu Dunje Knebl “Tamo Gori”, s glazbenim sastavom Kololira.


Video možete pogledati na poveznici:Album “Tamo Gori” pronašao je put do godišnjih top lista Jutarnjeg lista i Nacionala po izboru Aleksandra Dragaša, te na Izvorištima, centralnoj radio emisiji za world music u uredništvu Emira Fulurije. World Music Asosijacija Srbije također je uvrstila album na Balkan World Music Chart 2020.

Poslušajte “Tamo Gori”:
https://dunjaknebl.bandcamp.com/album/tamo-gori

Dunja Knebl o pjesmi “Naša mat (su rekli)”:
“Volim obrađivati slabo poznate, ili gotovo nepoznate pjesme iz hrvatske baštine. “Naša mat” je jedna od takvih pjesama kojoj sam se nekoliko puta “vraćala”. Volim pjesme koje se čine jednostavnima, ali ih možemo interpretirati na različite načine pa su time svevremene i univerzalne. Volim kad se pjesma interpretira na različite načine. Počelo je od jednostavnog aranžmana uz gitaru Danijela Maoduša 2007.  Snimka nije objavljena niti na jednom albumu pa se “Naša mat (su rekli)” ponovo našla među odabranima za koncert s Ninom Kraljić i Kololirom 16.11.2017. u okviru “Začarane Močvare”. Nije se samo meni ta pjesma jako sviđala, pa se napokon našla i na albumu “Tamo gori” s Kololirom u još ljepšem I bogatijem aranžmanu. Voljela bih da još puno slabo poznatih hrvatskih tradicijskih pjesama dožive različite obrade kako bi našle put do slušatelja. Pjesme mogu preživjeti samo ako ih se može slušati; znači da ih trebamo pjevati, svirati i/ili snimiti.”

Korisne poveznice:
http://dunjaknebl.com
https://dunjaknebl.bandcamp.com
www.facebook.com/dunjakneblica
www.facebook.com/kololira
www.instagram.com/dunjaknebl

IzvorPress

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Preminuo Aleksandar Sanja Ilić, osnivač grupe “Balkanika”,

Rođen je 1951. u Beogradu. Njegov otac je kompozitor Miodrag Ilić Beli, a brat kompozitor Dragan Ilić koji svira...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket