Dubioza Kolektiv objavila “Firmu Ilegal” i “5 do 12” na vinilu

0
Reklama

Dubioza Kolektiv sada će se moći preslušati i preko gramofonske ploče. Naime, bend je, povodom 20. godišnjice svoga rada, na vinilu predstavio dva prekretnička albuma – „Firma Ilegal“ i „5 do 12“. Iz Dubioze govore kako im je plan na vinilu plan objaviti i druge albume iz diskografije.

Dubioza je povodom izlaska gramofonskih ploča izjavila: „’Firma ilegal’ i ‘5 do 12’ su prvi albumi koje smo izdali na našem jeziku. Ako volite Dubioza Kolektiv, a niste fejzbukaš, instagramdžija, tiktoker, youtube, spotifajdžija niti dizeraš, nego ste nekim slučajem gramofondžija, našiljite svoje gramofonske iglice, jer su prva dva vinila odštampana, a ostali stižu, uskoro“. Njihove gramofonske ploče dolaze u žutoj boji. Njihovi, objavljeni i tek nadolazeći vinili, biće dostupni u limitiranoj kolekciji.

„Firma Illegal“ treći je studijski album Dubioze Kolektiv, objavljen 2008. godine. Album se sastoji od 8 pesama, među kojima su „Svi u štrajk“, „Šuti i trpi“, „Blam“ i „Vlast i policija“. Dve godine nakon, Dubioza je objavila svoj album „5 do 12“ s pesmama „Vidi, vidi, vidi“, „Kokuz“, „Walter“ i drugima.

Do danas, Dubioza Kolektiv objavila je čak jedanaest albuma, a poslednji je „Agrikultura“ iz 2022. Iz benda su tada rekli da je „Agrikultura“ mini album od osam pesama koje su nastale u dve pandemijske godine. Album je mešavina različitih žanrova, od Bacha do sevdaha, a predstavljen je singlom „Kafana“, koji prati zombi apokalipsu u bosanskohercegovačkoj kafani. Svoj su album tad najavili i nastupom na zagrebačkom Dolcu.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here